A reconditionat o casa de o suta de ani si toate obiectele din ea. O tanara specialista in IT le ofera copiilor o adevarata experienta intr-o gospodarie traditionala romaneasca. Ultimii vizitatori au fost copii de la o gradinita din zona. Au copt paine in cuptor de lut, au alergat pe campia cu papadii si s-au odihnit in pat de paie.

Micutii au avut ocazia sa viziteze o casa traditionala, veche de o suta de ani.

Gazda le-a fost Andrada, care lucreaza in domeniul IT in Cluj-Napoca. Tanara a restaurat cu mare grija casa bunicilor din satul bihorean Dragoteni. Copiii au avut parte de o experienta autentica si au fost implicati in treburile casei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Odaile casei sunt mobilate si decorate cu piese mai vechi de un secol. Copiii s-au intins pe paturi de paie, au vazut cum arata razboiul de tesut, stergarele lucrate manual si lavitele din lemn sculptat.

Casa traditionala este amplasata intr-un decor de vis, la poalele Padurii Craiului. Copiii au luat o gura de aer proaspat, au cantat in bataia soarelui prietenos si au alergat liberi pe campia inflorita.

Educatoarele si parintii micutilor au vrut sa le ofere o experienta in vatra satului romanesc, departe de agitatia orasului si de tehnologie.

Andrada Tempelean a restaurat casa lasata mostenire in urma cu patru ani.

Andrada Tempelean, gazda: Am incercat sa salvam toate obiectele vechi, pe care unii le aruncau sau le tineau in pod. Am incercat sa le valorificam tocmai pentru ca sa ne pastram vatra.

Mai multi turisti vor trecere pragul casei in aceasta vara, semn ca traditia nu ii fascineaza doar pe copii, ci este redescoperita si de cei mari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si