VIDEO| Catolicii au sărbătorit Floriile. Bisericile au fost goale

Catolicii au sărbătorit duminica floriilor! Epidemia de Coronavirus îi ţine însă pe credincioşi la distanţă, iar dacă înainte bisericile erau pline, acum slujbele sunt transmise de preoţi online. Şi sărbătorile de Paşte se vor desfăşura în acelaşi mod.

R.B., duminică 05 aprilie 2020 , 18:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Biserica Piarista Catolică este situată chiar în centrul oraşului Cluj-Napoca şi în fiecare an credincioşii catolici din întreaga ţară vin să asiste la slujba din duminica floriilor.

Citeste si: Când se întorc elevii la școală? Anunțul făcut de ministrul Educației

Pandemia a schimbat regulile însă, astfel că preoţii au fost nevoiţi să se adapteze situaţiei. Pe pagina de facebook a bisericii este transmisă în direct slujba.

În biserică sunt doar preoţii, insă şi aici sunt sute de catolici care urmăresc una din cele mai importante slujbe din perioada sărbătorilor pascale.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Cazurile uşoare, medii şi cele asimptomatice să meargă către domiliciu, printr-un punct tampon

La fel s-a întâmplat şi la Vatican. În mod normal , zeci de mii de pelerini ar fi venit la slujba condusă de suveranul pontif. Acum, nu erau decât câteva măicuţe şi prelaţi.

Citeste si: Mare atenție, români! Cum poți să iei coronavirus chiar dacă stai izolat în casă și nu intri în contact cu nimeni

Restricţiile vor rămâne in vigoare până când va trece criza provocată de coronavirus, aşa că inclusiv slujba din noaptea de înviere va fi transmisă tot live pe reţelele de socializare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si