"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit news.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ea a adăugat că patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme.

Citeste si: VIDEO| Infectati in maternitatea groazei

"Echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor", a spus Pintea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si