VIDEO | Cazul bebelusului cu stafilococ auriu. Ce s-a aflat dupa ancheta Ministerului Sanatatii

Inca un bebelus nascut la maternitatea Giulesti din Bucuresti este suspect de infectie cu stafilococ auriu. Intre timp, la unitatea sanitară s-a incheiat controlul declansat de Ministerul Sanatatii, in urma caruia s-a descoperit ca că patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ pozitiv.

D.S., joi 16 mai 2019 , 13:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, potrivit news.ro.

Ea a adăugat că patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme.

Citeste si: VIDEO | Infectati in maternitatea groazei

"Echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor", a spus Pintea.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si