VIDEO | Cazul „Caracal”. Remus Rădoi: Dacă lucram în serviciile de informații, îmi dădeam demisia după cele întâmplate

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi a vorbit, în ediția specială a Știrilor Kanal D, despre legăturile dintre interlopi și polițiști, dar a comentat și zvonul potrivit cărora ar face parte din serviciile de informații.

D.S., marți 20 august 2019 , 10:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE. Principalele declarații ale lui Remus Rădoi:

Când ai nevoie de informație e normal să o ceri într-un mediu verificat (cum a făcut poliția după răpirea Alexandrei Măceșanu, n.r.).

În opinia, munca de investigare s-a desfășurat defectuos. De asta am și făcut publică acea conversație cu comisarul Nicolae Alexe. Anchetatorii aveau poza mașinii lui Gheorghe Dincă, dar nu și numărul.

Eu am vrut să arăt că acel om (comisarul Alexe, n.r.) până la ora 17.00 nu lucrase. Nu am influențat ancheta.

Când publicul larg trebuie să cunoască adevărul, se pot încălca și niște legi. Oamenii trebuie să cunoască și ei cum se lucrează în instituțiile statului, mai ales când se lucrează defectuos.

De-a lungul timpului, am alocat și peste 20 de oameni pentru a ajuta DIICOT. Multe victime, inclusiv fete violate, veneau la noi pentru că nu aveau încredere în poliție. Empatizam cu victimele. 

A existat si situația în care unii interlopi se întâlneau în sediul poliției din Caracal.

Nici eu, nici fratele meu vitreg și nici eu nu am lucrat în SRI. Dacă aș fi lucrat în „servicii”, mi-aș fi dat demisia după ce s-a întâmplat la Caracal.

Una dintre firmele mele nu a primit un răspuns la cererea de reînnoire a licenței. O a doua firmă a fost vizată de un control de la IGPR.

 

Recent, tot într-o ediție specială, Remus Rădoi și președintele Sindiciatului Național al Polițiștilor, Dumitru Coarnă, care a intrat în direct prin telefon, au discutat minute bune despre relațiile dintre clanurile de interlopi din Olt, polițiști și procurori.

Pe parcursului emisiunii, Rădoi și Coarnă s-au contrat pe această temă, dar au fost și momente când cei doi au căzut de acord că în județul Olt sunt probleme și că anumiți responsabili din poliție și din procuratură nu își fac treaba.

Citeste si: VIDEO | Ancheta în cazul „Caracal” a intrat în impas

Așa s-a ajuns ca intervenția autorităților, după răpirea Alexandrei Măceșanu, să fie tardivă și lipsită de profesionalism, au apreciat cei doi invitați.

Gheorghe Dincă a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, este un presupus criminal în serie român. Bărbatul din Caracal a ajuns în atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.

În timpul anchetei a ieșit la iveală faptul că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Dincă ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere.

Rămâne de văzut ce s-a întâmplat cu Luiza, fata în vârstă de 18 ani dispărută în primăvară.

Gheorghe Dincă este suspectat că ar face parte dintr-o bandă de proxeneți și traficanți de persoane, el aparent ocupându-se cu nelegiurile acestea de mai multă vreme.

Citeste si: VIDEO | Noi imagini din curtea lui Gheorghe Dincă. Ce caută anchetatorii

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si