VIDEO | Ce spun psihologii despre adolescentul care a pus mâna pe topor și și-a ucis bunica

Fiorii dragostei i-au luat mințile unui adolescent în vârstă de 16 ani care și-a ucis bunica, supărat că aceasta i-a interzis să mai aiba o relație cu fata pe care o place. Polițiștii l-au prins la scurt timp și acum riscă să fie închis pentru următorii 15 ani într-un centru pentru minori. Psihologii le atrag atenția părinților că pasiunile la vârsta adolescenței pot avea urmări periculoase atunci când lucrurile scapă de sub control.

D.S., joi 28 noiembrie 2019 , 20:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Adolescentul de 16 ani locuia cu părinții - în oraș - și în ultima vreme venea des să-și viziteze bunica pentru că și-ar fi făcut o iubită, în sat. Fata de 12 ani n-ar fi fost însă pe placul bătrânei și, aseară, băiatul ar fi clacat. În fața reproșurilor, băiatul a pus mâna pe topor.

Cu o cruzime imposibil de înțeles, adolescentul și-a ucis bunica, apoi a plecat ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Între timp, rudele îgrijorate au încercat să dea de bătrână la telefon și pentru că n-a răspuns, i-au rugat pe vecini să-i bată la ușă. Convinși că ceva rău se petrece, oamenii au intrat în casă. 

Martor: Era cu capul in jos, invelita cu o patura pe cap si sange mult.

Citeste si: El este Florin, tânărul de 17 ani din Galați care și-a omorât bunica cu toporul. ȘOCANT: Ce a făcut adolescentul după ce a comis crima

La fața locului, au ajuns imediat anchetatorii. Ca să refacă filmul de groază, au strâns probe, apoi au vorbit cu localnicii - ei sunt cei care spun că nu doar bunica se împotrivea relației, ci și rudele fetei de 12 ani care locuiesc chiar peste drum.

Sofita Alexandru – bunica fetei: E nepoata mea, de 12 ani. E nepoata de-a mea. Vorbeau asa ca copiii. Nu stiu altceva.

Reporter: Si bunica lui nu era de acord sa se intalneasca cu nepoata dvs.?

Sofita Alexandru: Nu stiu nimic, ca era de acord, ca nu era. Zice ca a fost aseara, asa am aflat, ca au fost si au baut o cafea, dar altceva nu stiu nimic.

Reporter: Si nu erati de acord ca nepoata sa se intalneasca cu baiatul?

Sofita Alexandru: Nu, ca eu am  o nepoata foarte frumoasa si eu am foarte mari pretentii de la ea. 

Specialiștii susțin însă altceva.

Adina Berar, psiholog: Adolescentul trece prin schimbari, este o perioada dominata de o rebeliune.

Citeste si: Crimă odioasă în Galați! Un tânăr și-a ucis bunica deoarece nu era de acord cu relaţia sa cu o minoră

Băiatul a fost căutat cu câinii de urmă și a fost găsit la scurt timp după comiterea faptei, pe ulițele din localitate.

A fost reținut și dacă va fi găsit vinovat, ar putea fi închis într-un centru pentru minori. Pedeapsa maximă este de 15 ani.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si