VIDEO -Cel mai mare aeroport din România, sistem automat de verificare

Traficul de călători din aeroportul Henri Coandă va fi fluidizat prin punerea în funcțiune a unui sistem automat de verificare a documentelor de călătorie.

Iulian Ciurea, vineri 05 martie 2021 , 14:04

sistem automat documente otopeni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Așa arată primele porți automate de verificare a documentelor din Aeroportul Internațional Henri Coandă .Sunt dispozitive care scanează pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice – în același timp cu trăsăturile faciale ale pasagerilor.

„După ce ați scanat atât documentul de călătorie, cât și biletul de avion, prima poartă se deschide și trecem la următoarea etapă, respectiv recunoașterea facială. Dar nu înainte să vă îndepărtați masca de protecție sau alt accesoriu pe care îl purtați, iar dacă totul merge bine în cel mult 20 de secunde vă puteți continua călătoria”, relatează reporterul Kanal D.

În aeroport au fost instalate șase porți ca parte a sistemului automat de verificare

În total șase porți biometrice au fost instalate în aeroport. Astfel, verificarea documentelor în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră va dura câteva secunde, spre deosebire de controlul clasic, ce poate dura şi câteva minute.

„Permite fluidizarea traficului din aeroport, sporirea numărului de pasageri procesați, optimizarea resurselor umane și.... Ne așteptăm să reducem aglomerația și cozile din aeroport, dar și mai bună utilizarea spațiului.
Suntem în locul în care în 2019 a trecut încă o Românie.

Vorbim despre circa 15 milioane de pasageri”, a declarat ministrul de interne.

„Verificările efectuate prin utilizarea acestei tehnologii performante, vizează cetățenii uniunii europene, ai nrovegiei și elveției, posesori de documente biometrice”, spun cei de la Poliția de Frontieră.

Autoritățile vor să construiască încă un terminal în Otopeni

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că are în plan dezvoltarea aeroportului.

„Am adoptat un memorandum privind dezv aeroportului otopeni.

Vom avea dezvoltarea unui nou terminal și a unei infrastructuri moderne”, spune ministrul.

În total, ar urma să fie instalate 24 astfel de porți de scanare a documenteler, tehnologie fiind deja prezentă în marile aeroporturi din lume. Proiectul a costat aproape 2,3 milioane de lei – banii fiind din fonduri europene.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si