VIDEO | Cel mai mare nivel al radiațiilor din ultimele zile. La ce riscuri ne expunem

Zilele de vara activeaza cel mai mare dusman al pielii! Razele ultraviolete isi maresc intensitatea odata cu puterea soarelui, iar astazi au atins valori critice. Multi nu stiu ca radiatiile nu depind de temperaturi, astfel ca batranii cad intr-o capcana periculoasa: se expun la orice ora, fara sa stie cat de mare este primejdia.

D.S., miercuri 19 iunie 2019 , 19:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In spatele temperaturilor ridicate sta un pericol si mai mare pentru sanatatea noastra: razele ultraviolete. Efectul lor lor este adeseori ignorat, insa, astazi, radiatiile UV au atins cel mai mare nivel din ulltimele zile.

Cu ajutorul unui aparat care masoara nivelul razelor UV am facut un experiment! La orele 15.00, aparatul arata nivelul 7! Pe o scara de 1 la 10, nivelul 7 este considerat un nivel deosebit de ridicat si implicit periculos. Cu toate acestea, in ciuda avertizarilor medicilor, pe stradă sunt, in continuare, multe persoane din categoriile de risc.

Cine crede ca este ferit de orice efect nociv daca respecta cateva reguli vestimentare greșește. Cele mai mule patolgii de cancer de piele se regasesc pe zonele expuse pe antebrat, pe care il neglijam!

Responsabile de cancer de piele, modificari celulare si diverse eczeme dermatologice, razele ultraviolete sunt un pericol real. In miezul zilei, insa, cand impactul lor este la cote maxime, putini sunt cei care isi adapteaza activitatiile in functie de varsta sau de starea de sanatate.

Cele mai nocive radiatii, de tip C, sunt blocate de stratul de ozon. Insa expunerea la celelalte doua produce daune ireparabile corpului uman.

Cu cat cantitatea UV este mai crescuta, cu atat riscul de cancer si imbatranire prematura a pielii sunt la cote mai mari.

Radiatiile pot fi la fel de puternice chiar si atunci cand soarele nu are forta prea mare, deci nu va lasati pacaliti de umbra!

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si