„E foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă". Este ceea ce a scris unul dintre absolventii de liceu din Capitala pe foaia de examen la prima proba scrisa de la examenul maturitatii!

Iulia Ionescu, profesor de Limba si literatura romana: Copilul acesta, neavand alta motivatie, a folosit-o pe cea de toate zilele, pe care o auzim.

Frizeaza tupeul deja, pentru ca el stie, e la varsta la care poata sa discearna importanta unui examen si un comentariu de toate zilele.

Cei mai multi dintre absolventii de liceu par sa fi gasit in examenul la limba si literatura romana ocazia perfecta de a spune ceea ce gandesc ei despre poetul Tudor Arghezi.

Citeste si: BACALAUREAT 2019. „Plumb” pe foaia de examen. Puțini liceeni au știut prima strofă a poeziei lui Bacovia

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

„Poietul lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, a scris un elev, facand referire la opera lui Arghezi.

„Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi, bijuterii”, a scris un alt elev.

Nici alti autori nu au scapat de "ochiul critic" al elevilor. Simbolismul lui George Bacovia, de exemplu, a fost redus la o singura afirmatie: „Lumea lui Bacovia atârnă greu.

Greu”.

Chiar si primul subiect, care a constat intr-un text la prima vedere pe marginea caruia elevii au avut de rezolvat cateva cerinte, le-a dat ocazia liceenilor sa creeze: „„Oratorul apărea plutind și îmbrăcat în mare fel. Prietenul lui dădea din picioare când trebuia să termine”.

Motivul pentru care an de an exista perle de acest gen atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat este unul foarte simplu.

Iulia Ionescu, profesor de Limba si literatura romana: „Lipsa de lectura, lipsa de preocupare pentru pregatirea la scoala”.

Profesorii ar putea sa mai dea cu ochii de astfel de minunatii si in sesiunea din toamna a examenelor. Pana atunci, maine si poimaine, liceenii sustin probele obligatorii si optionale ale profilului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si