VIDEO | Cele mai neașteptate „perle” de la BAC. Un elev a invocat-o pe Viorica Dăncilă

Profesorii care au inceput sa corecteze lucrarile de Bacalureat la limba romana au si motive sa se amuze. In teste, s-au strecurat adevarate perle, unele dintre ele implicand chiar si personaje de pe scena politica. Liceenii nu s-au sfiit sa scrie in foi absolut tot ce le-a trecut prin cap.

Author: D.S. marți 02 iulie 2019 , 20:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„E foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă". Este ceea ce a scris unul dintre absolventii de liceu din Capitala pe foaia de examen la prima proba scrisa de la examenul maturitatii!

Iulia Ionescu, profesor de Limba si literatura romana: Copilul acesta, neavand alta motivatie, a folosit-o pe cea de toate zilele, pe care o auzim.

Frizeaza tupeul deja, pentru ca el stie, e la varsta la care poata sa discearna importanta unui examen si un comentariu de toate zilele.

Cei mai multi dintre absolventii de liceu par sa fi gasit in examenul la limba si literatura romana ocazia perfecta de a spune ceea ce gandesc ei despre poetul Tudor Arghezi.

Citeste si: BACALAUREAT 2019. „Plumb” pe foaia de examen. Puțini liceeni au știut prima strofă a poeziei lui Bacovia

„Poietul lasă moștenire urmașilor o grămadă de poiezii mizerabile”, a scris un elev, facand referire la opera lui Arghezi.

„Arghezi este un Isus care face din venin miere și din mucegai și noroi, bijuterii”, a scris un alt elev.

Nici alti autori nu au scapat de "ochiul critic" al elevilor. Simbolismul lui George Bacovia, de exemplu, a fost redus la o singura afirmatie: „Lumea lui Bacovia atârnă greu. Greu”.

Chiar si primul subiect, care a constat intr-un text la prima vedere pe marginea caruia elevii au avut de rezolvat cateva cerinte, le-a dat ocazia liceenilor sa creeze: „„Oratorul apărea plutind și îmbrăcat în mare fel. Prietenul lui dădea din picioare când trebuia să termine”.

Motivul pentru care an de an exista perle de acest gen atat la Evaluarea Nationala, cat si la Bacalaureat este unul foarte simplu.

Iulia Ionescu, profesor de Limba si literatura romana: „Lipsa de lectura, lipsa de preocupare pentru pregatirea la scoala”.

Profesorii ar putea sa mai dea cu ochii de astfel de minunatii si in sesiunea din toamna a examenelor. Pana atunci, maine si poimaine, liceenii sustin probele obligatorii si optionale ale profilului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si