Cherofobia nu înseamnă că oamenii sunt triști, doar că evită situații despre care cred că vor fi distractive.
„V-ați temut vreodată să vă simțiți fericiți, pe principiul că „după bine vine rău”? Este o frică manifestată de tot mai mulți oameni. Psihologii o denumesc cherofobie. Nu înseamnă că oamenii sunt pur și simplu triști, ci doar că evită acele situații despre care cred că vor fi distractive sau că îi vor binedispune. Mădălina Bichir a aflat de la psihologul Cristian Andrei ce efecte dăunătoare are acest comportament asupra noastră”.
Citește și: VIDEO„Nu ar trebui să oprim complet legăturile”. Viața în doi: cum să nu te izolezi în cuplu
Sursa foto: Shutterstock.
Trecut-au trei ani. Trei ani de când am învățat tainele meseriei de reporter. Trei de ani de când am inteles ca pot fi o voce pentru cei care uneori nu se pot face auziți. Mi-am permis luxul sa și greșesc, caci doar asta îmi da ocazia sa fiu cea mai buna varianta a mea in postura de jurnalist de televiziune.
Acum nu-mi mai e teama sa ocolesc subiecte, doar pentru că ar putea să iasă prost sau doar pentru că trebuie să muncesc ceva mai mult. Am inteles ca fără dragoste de meserie nu ai cum sa reusesti și mi-am dat voie sa iubesc sa fiu reporter intr-atât de mult încât seara, când ajung acasă după o zi plină, sa ma uit la materialele mele și sa-mi dau seama ca toată osteneala a meritat.