„Chiar dacă este cea mai călduroasă zi din ultimii 65 de ani, oamenii nu se încred în ceea ce spun specialiștii. Căldura de afară nu-i doboară, ba mai mult, mercurul din termometre pentru ei pare că stă aproape în loc. De dimineață până seara stau la umbra copacului, la o partidă de remi ori în spațiul de joacă pentru copii”, a spus Christian Sabbagh.

Deși a fost cea mai călduroasă zi de iunie din ultimii 65 de ani, domnul Sandu nu se încrede în termometre: „Acum îmi vine să pun o cămașă pe mine, de

la 40 de grade cred că sunt 20 acum.”

Citește și: VIDEO Sfatul cardiologului pe timp de caniculă! Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de căldură?

canicula, cod galben, anm

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

La ora 15:00, temperatura resimțită în Capitală a fost de 41 de grade. În Turnu Măgurele și în Calafat s-au înregistrat 42 de grade. Cel mai cald a fost, totuși, la Bechet: 43 de grade celsius. Chiar și așa, nu pe toată lumea sperie canicula: „Nu e atât de cald precum spune lumea, e bine, e acceptabil. Eu nu prea am simțit, chiar nici în casă, adică nu am folosit nici aerul condiționat”, „Cum spun ăștia, eu nu măsor niciodată.

De multe ori nu îți vine să-i mai crezi. De la 12:00 până la 18:00, până la 20:00 sunt afară. În anii 55, 60, 65 era mult mai cald ca acum.” Și nu sunt singurii care sfidează sfaturile specialiștilor: „Nu mi e cald”, „Nu mi-e cald deloc.”

Deși era trecut de mult de ora prânzului, aspersoarele au fost luate cu asalt și de copiii aflați în parc: „Am văzut aspersorul și am rămas la bălăceală.”

canicula, cod galben, anm

Locul de joacă era și el plin, chiar dacă umbra nu prea acoperea toată zona. Specialiștii  spun că este abia începutul unui sezon cu fenomene meteo extreme. Până mâine au fost emise mai multe coduri de caniculă și disconfort termic ridicat: „Valul de căldură va persista cel puțin în sudul țării, dar și în vestul țării. Avem în vigoare tot pentru ziua de mâine un cod portocaliu ce vizează canicula, disconfortul termic accentuat, astfel că local în Banat, în sud-vestul Transilvaniei și al Crișanei, local în Muntenia, dar și în Oltenia ne mai așteptăm la temperaturi cuprinse între 35 și 37 de grade celsius.”

Cald va fi până noaptea târziu. Meteorologii anunță că vom avea parte de nopți tropicale, cu temperaturi care nu vor scădea sub 20-24 de grade celsius.

Citeste si: Cristina Cioran, destăinuiri cu lacrimi în ochi despre momentul în care și-a adus pe lume fiica. „Este inimaginabil. Te simți mic și vinovat că ai făcut ceva.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce temperaturi vor fi la mare în weekendul 20-21 iulie 2024?- radioimpuls.ro

Citește și: Haos în Capitală! Un tramvai a deraiat și aproape s-a rupt de la jumătate, la scurt timp după ce a ieșit din depou


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si