Vladimir Putin, vizită în China. Liderul Rusiei i-a transmis omologului său chinez că amândoi au acumulat un „bagaj solid” de cooperare practică, în timp ce prima întâlnire oficială a avut loc la Beijing, a informat joi presa rusă.

Citește și: Vladimir Putin merge în China să discute cu Xi Jinping. Ce pun la cale cei doi lideri anti-Occident

„Moscova și Beijingul au acumulat într-adevăr un bagaj solid de cooperare practică”, i-a transmis Vladimir Putin lui Xi Jinping, potrivit iNews.

Ce a declarat liderul Chinei, Xi Jinping

Președintele Chinei Xi Jinping a precizat că Rusia și China nu au ajuns uşor la relaţiile pe care le au în prezent şi că acestea ar trebui să fie preţuite şi îngrijite de ambele părţi.

China va fi întotdeauna un bun vecin, prieten şi partener de încredere reciprocă cu Rusia, a adăugat Xi, citat de televiziunea de stat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Relaţiile noastre s-au întărit şi au rezistat testului peisajului internaţional în schimbare. Suntem un bun exemplu pentru alte puteri în ceea ce priveşte respectul şi sinceritatea. Dezvoltarea legăturilor noastre este favorabilă păcii, stabilităţii şi prosperităţii în regiune şi în lume", a declarat Xi în cadrul întâlnirii cu uşile închise pe care a avut-o joi cu Putin.

Citește și: VIDEO: Putin amenință nuclear Occidentul la Parada Victoriei

"Vom continua să ne consolidăm prietenia şi să apărăm dreptatea în lume", a spus Xi în faţa lui Putin, care a sosit miercuri după ora locală 4:00 dimineața pe aeroportul din capitala Beijing în prima sa vizită în străinătate după realegerea sa pentru un al cincilea mandat.

"Vom continua să ne consolidăm prietenia şi să apărăm dreptatea în lume",

Xi Jinping: "Vom continua să ne consolidăm prietenia şi să apărăm dreptatea în lume"

[Sursa foto: Captură YouTube]

Vladimir Putin a precizat că această cooperare dintre Rusia şi China reprezintă un factor stabilizator pentru lume şi că nu este îndreptată împotriva nimănui. 

Întâlnirile lui Putin cu Xi și alți oficiali de rang înalt ar trebui să sublinieze angajamentul lor față de relația „fără limite” pe care au semnat-o în 2022, chiar înainte ca Rusia să-și lanseze invazia pe scară largă a Ucrainei.

Liderul de la Kremlin a lăudat, într-un interviu acordat presei de la Beijing, planul de pace al Chinei pentru Ucraina, care ar permite Moscovei să-și cimenteze câștigurile teritoriale.

„Suntem pozitivi în evaluarea noastră cu privire la abordarea Chinei de a rezolva criza ucraineană”, a spus Putin. 

Vladimir Putin, vizită la Beijing

Vladimir Putin, vizită la Beijing

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si