”Nimic nu pare să mai fie ce a fost la parada de Ziua Victoriei, organizată an de an în Piața Roșie de la Moscova. Evenimentul grandios de altădată a fost acum unul modest, la care rușii au adus tehnică militară pentru o defilare de numai 5 minute. În discursul său, Vladimir Putin, însă, proaspăt reales președinte a cincea oară, nu a ezitat să amenințe nuclear Occidentul”, a transmis Christian Sabbagh.

Deși atmosfera a fost una grandioasă și victorioasă deopotrivă, bine organizată pentru televiziunea de stat din Rusia, doar 9.000 de soldați au defilat anul acesta la parada de Ziua Victoriei, organizată în fiecare an pentru a marca victoria asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial. Ca o comparație, chiar și în 2020, de exemplu, când ne aflam în plină pandemie și erau restricții în vigoare, au fost cu 5 mii de soldați mai mulți în Piața Roșie.

În plus, acum, camerele de filmat, deși controlate riguros, nu au putut acoperi neîndemânarea unuia dintre militarii chemați la paradă, care și-a pierdut un bocanc pe drum!

Citește și: Vladimir Putin merge în China, la Xi Jinping. Alianța care sperie Occidentul

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

De asemenea, deși armata rusă este cunoscută drept una dintre cele mai puternice din lume, defilarea de tehnică militară din acest an a durat doar 5 minute, față de 15 cât ținut în 2020.

Ce mesaj a transmis Vladimir Putin?

Presa străină scrie că Rusia nu mai deține atât de multe tancuri, mașini de luptă, avioane si elicoptere de atac, pentru că fie sunt trimise pe frontul din Ucraina, ori au fost pierdute în timpul invaziei.

De la un singur lucru nu a făcut rabat Vladimir Putin: amenințarea nucleară pentru Occident. A adus în Piața Roșie sistemele mobile de rachete strategice IARS, componente vitale ale apărării nucleare a Rusiei, și a făcut această declarație.

”Respingem pretențiile de excepţionalism ale oricărui stat sau alianță. Știm la ce duc astfel de ambiții. Rusia va face totul pentru a preveni un conflict global, dar în același timp nu vom permite nimănui să ne amenințe. Forțele noastre strategice sunt întotdeauna pregătite de luptă”, a spus liderul de la Kremlin.

Citește și: Volodimir Zelenski, în pericol de moarte!? Serviciul Ucrainean de Securitate a anunțat că președintele a fost ținta unei tentative de asasinare

Nu toți gradații invitați la paradă par să fie, însă, de acord cu Vladimir Putin! La final, doi dintre ei au refuzat să îi prezinte onorurile militare și doar i-au strâns mâna. Este vorba despre Colonelul Serghei Molochnikov, unul dintre șefii Școlii de Aviație Militară Ryazan Airborne Troops School, și despre locotenent-generalul Viktor Panchenko, un nume mare în Rusia în domeniul situațiilor de urgență.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: De ce s-a prăbușit, de fapt, elicopterul în care se afla președintele Iranului- radioimpuls.ro

Agentia de presă Nexta chiar se întreabă la postarea acestor imagini când vor fi și ei arestați. Vladimir Putin îi are, însă, alături de el pe ministrul Apărării, Serghei Șoigu, pe președintele belarus, Alexander Lukashenko, pe liderul din Cuba, Miguel Diaz-Canel și pe șefii de stat din: Uzbekistan, Turkmenistan, Kazahstan și Kirghizstan.  


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si