VIDEO - Conacele boierești sunt preferatele românilor pentru vacanțe

În goana după locuri de vacanță, mulți oameni aleg castelele și conacele boierești. Acolo, se simt ca într-un muzeu, dar au parte de confortul zilelor noastre.

Iulian Ciurea, luni 23 noiembrie 2020 , 13:04

conacul miclauseni
Conacele, preferate de români in vacanțele din pandemie[Sursa foto: Am fost acolo]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La 65 de kilometri de Iași, în localitatea Miclăușeni, într-o pădure ce ne amintește de basmele copilăriei, domnește palatul care a aparținut familiei Sturdza. Conacul în stil neogotic are 20 de camere, iar decorul somptuos - de la sobe, până la dușumea- este opera unor meșteri austrieci din Bucovina. Cei care se cazează aici intră în lumea marilor boieri de când pășesc în hol.

Castelele și conacele boierești izolate în pădure sunt preferatele românilor

„Holul mare al castelului, punctul cel mai valoros aș spune, aici era celebra bibliotecă de la Miclăușeni. De altfel, toți din familia Sturdza au fost colecționari de cărți, au adunat aproape 60 de mii de volume”, spun ghizii

Cărțile s-au făcut scrum în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar tablourile, argintăria și bijuteriile familiei au dispărut. Acum, palatul este în curs de restaurare dar are ușile deschise pentru cei care vor să stea aici mai mult de-o zi. În funție de camera aleasă, prețul cazării oscilează de la 130 la 300 de lei. La masă, oaspeții pot să aleagă din meniu carnea de prepeliță sau ouăle franțuzești gătite ca pe vremea nobililor.

Vacanțele românilor în pandemie sunt în castelele și conacele boierești

În același ton aristocratic, prânzul și cina sunt servite în mijlocul unui parc dendrologic ce se întinde pe 30 de hectare. Printre arborii bătrâni, mai sus de castel, se ascunde Biserica “Buna Vestire”.

„Vizitatorii care vin la castel urcă așa, printr-un frumos drum prin pădure și ajung la noi pelerini. În partea de nord a bisericii se află cimitirul familiei Sturdza, unde sunt înmormântați mai mulți membri din această familie, inclusiv Ecaterina, donatoarea și fondatoarea mănăstirii”, spun maicile.

Domeniul de la Miclăușeni este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din țară.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor... Costi Ioniță, Roxana Nemeș sau Alexandra Stan? Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Publicul a decis!
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv... Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce
monitorulcj.ro
Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut! Clujul a ieșit din „ZONA ROȘIE” de infectare cu COVID-19. Rata de incidență a scăzut!
infoactual.ro
Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în... Părintele Cleopa: De trei ori fericit este creştinul care mulţumeşte lui Dumnezeu în toată vremea pentru binefacerile Lui
infoactual.ro
Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile! Previziunile runelor pentru 25-31 Ianuarie. O zodie are câștig pe toate planurile!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si