La 65 de kilometri de Iași, în localitatea Miclăușeni, într-o pădure ce ne amintește de basmele copilăriei, domnește palatul care a aparținut familiei Sturdza. Conacul în stil neogotic are 20 de camere, iar decorul somptuos- de la sobe, până la dușumea- este opera unor meșteri austrieci din Bucovina. Cei care se cazează aici intră în lumea marilor boieri de când pășesc în hol.

Castelele și conacele boierești izolate în pădure sunt preferatele românilor

„Holul mare al castelului, punctul cel mai valoros aș spune, aici era celebra bibliotecă de la Miclăușeni. De altfel, toți din familia Sturdza au fost colecționari de cărți, au adunat aproape 60 de mii de volume”, spun ghizii

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cărțile s-au făcut scrum în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar tablourile, argintăria și bijuteriile familiei au dispărut. Acum, palatul este în curs de restaurare dar are ușile deschise pentru cei care vor să stea aici mai mult de-o zi. În funție de camera aleasă, prețul cazării oscilează de la 130 la 300 de lei. La masă, oaspeții pot să aleagă din meniu carnea de prepeliță sau ouăle franțuzești gătite ca pe vremea nobililor.

Vacanțele românilor în pandemie sunt în castelele și conacele boierești

În același ton aristocratic, prânzul și cina sunt servite în mijlocul unui parc dendrologic ce se întinde pe 30 de hectare. Printre arborii bătrâni, mai sus de castel, se ascunde Biserica “Buna Vestire”.

„Vizitatorii care vin la castel urcă așa, printr-un frumos drum prin pădure și ajung la noi pelerini. În partea de nord a bisericii se află cimitirul familiei Sturdza, unde sunt înmormântați mai mulți membri din această familie, inclusiv Ecaterina, donatoarea și fondatoarea mănăstirii”, spun maicile.

Domeniul de la Miclăușeni este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si