Lipsa medicilor și asistentelor din spitale a dus la situații dramatice. Sunt consultații care se acordă cu Poliția la ușă pentru ca aparținătorii bolnavilor să nu înceapă să se bată între ei.
„În timp ce pacienții stau cu orele la coadă ca să fie văzuți de un doctor, angajații din sistemul sanitar amenință cu greva generală ”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Situații dramatice în spitale din lipsă de personal
„6 ore am stat aici! Nu contest că ar avea lipsă de personal și nu acuz medicii sau asistenții că nu și-ar face treaba, ne-au tratat foarte bine.
Numărului prea mic de doctori și asistente i se adaugă și valul uriaș de viroze respiratorii.
Lipsa personalului medical este cauzată de blocajul posturilor. În spitale nu se mai poate angaja niciun medic, asistentă sau infirmier. Este atâta presiune și haos încât doctorii au ajuns să cheme Poliția ca să poată consulta cum trebuie un bolnav.
„Eu cred că în ultima perioadă aproape zilnic chemăm Poliția. Vă dați seama că în fiecare cabinet se așteaptă mult mai mult decât ar trebui, pacientul copil este mai dificil, mai greu de gestionat, părinții devin recalcitranți, se iau la bătaie, sau intră peste asistentele șefe și cer explicații pentru timpul mare de așteptare”, a explicat Maria Enescu, managerul Spitalului Clinic de Copii Doctor Victor Gomoiu.
În aceste condiții, atât medicii, cât și asistentele medicale sunt undeva la limita solicitării, atât ziua cât și noaptea și asta nu face decât să fie accentuată de acest deficit de personal.
La nivel național, există un deficit de 15.000 de cadre medicale. În București, ar mai fi nevoie de aproape 400 de medici și 700 de asistenți medicali și cadre auxiliare.
Presiunea la care sunt supuși din cauza lipsei de personal i-a adus la exasperare pe angajații din sănătate care amenință că vor intra în grevă generală în februarie.
Incă de mică îmi plăcea să urmăresc știrile la televizor și visam ca într-o zi să ajung reporter. Tot ce am făcut după aceea a fost să muncesc pentru a-mi realiza visul. Așa că am urmat Facultatea de Jurnalism din Oradea, după care am hotărât să vin la București, pentru a-mi continua studiile. Aici am reușit să mă angajez la un cotidian, după care am încercat să văd și cum e munca de jurnalist într-o agenție de știri. În cele din urmă, cum televiziunea a fost prima mea pasiune, am decis că e timpul să fac pasul spre sticlă.