VIDEO | Copil de 11 ani, bătut de un alt elev, sub ochii profesoarei. Imaginile sunt terifiante

Un copil de 11 ani - umilit și bătut în școală, în timpul orelor de curs - e primul caz de bullying care ajunge în instanță. Scenele violente s-au derulat de față cu profesoara care n-a știut cum să reacționeze ca să oprească agresiunea. Tatăl băiatului cere daune morale atât școlii cât și părinților elevului care a pornit atacul.

D.S., miercuri 15 ianuarie 2020 , 20:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Scenele bulversante au fost filmate într-o școală din Sectorul 1 al Capitalei, în timpul orei de istorie. Pe imagini se vede cum copilul agresat - aflat în prima bancă - este imobilizat în scaun de un alt elev care îl lovește de mai multe ori, apoi îndepărtează.

El încearcă să riposteze, dar se trezește sub o altă ploaie de pumni și picioare. Mai grav este că la violențe profesoara asistă neputincioasă.

Dascălul încearcă să oprească agresiunea cu vorba bună. Intervine între cei doi și vorbește cu elevul agresor. Fără succes însă. Conflictul degenerează sub ochii ei.

Tatăl elevului agresat spune că care știa de ceva timp de neînțelegerile dintre cei doi băieți, dar nu și-a putut închipui că se va ajunge atât de departe. S-a cutremurat când și-a auzit fiul speriat la telefon.

Tatăl copilului: A ajuns acasă, l-a văzut bunica, normal am venit și eu acasă, l-am luat, l-am dus la spital.

Citeste si: Un bărbat și-a ucis în bătaie soția, după ce femeia l-a acuzat că o înșală

Copil de 11 ani, bătut de alt copil, sub ochii profesoarei. Tatăl se va adresa justiției

În urma bătăii, copilul de 11 ani a avut nevoie de operație de reconstrucție a nasului. După ce s-au asigurat că totul a ieșit bine din punct de vedere medical, părinții au cerut ajutorul unui avocat, în speranța că legea le va face dreptate și că, pe viitor, numărul cazurilor de acest fel va scădea.

Din păcate, tatăl susține că școala i-a descurajat inițiativa. Mai întâi, spunându-i că nu îi pot pune la dispoziție imaginile de pe camerele de supraveghere, pentru ca ulterior să-l îndemne franc să renunțe la acuzații.

Familia băiatului este hotărâtă să ceară daune morale atât şcolii cât şi părinţilor elevului agresor.

ADRIAN CUCULIS, avocat: Vom solicita daune morale și materiale de 15 mii de euro, și nu doar părinților acelui copil, cât și insituției de învățământ care este în mod vădit vinovată.

Citeste si: VIDEO | Bătaie în trafic între un șofer de autobuz și unul de autoturism. Totul a fost filmat!

Acesta e primul caz de bullying care ajunge în instanţă, după ce legea care interzice un astfel de comportament a intrat în vigoare.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si