UPDATE:  Nici rugile parintilor si nici eforturile supraomenesti ale medicilor nu au fost suficiente pentru ca starea copilului de numai 4 ani sa se imbunatateasca. Noaptea trecuta a fost testul suprem, caruia copilul nu a reusit sa-i faca fata.

Intre timp, anchetele se tin lant in acest caz medical care şochează intreaga tara. După cele 4 declansate ieri, s-a autosesizat si Colegiul Medicilor Argeş.

Dr. Valnetin Bămică, președintele Colegiului Medicilor Argeş: Clinica actuală Teddy Care nu are niciun fel de aviz pentru activitate de anestezie din partea Colegiului Medicilor Argeş.

Inspectorii DSP au interzis de urgenta analgo-sedarea în cele 5 cabinete ale unităţii din Piteşti si au aplicat cea mai mare amenda posibila.

Riscurile anesteziei intravenoase sunt mari, avertizează medicii.

Citeste si: Un copil de patru ani a intrat în comă după ce a fost la medicul stomatolog. Părinții se roagă pentru o minune, după ce copilul a fost anesteziat general pentru o intervenție simplă

OVIDIU PENEŞ, doctor în științe medicale: Anestezia generala inseamna ca noi blocam toate functiile corpului, functia respirtaorie, paraliza muschilor respiratori si controlam cu aparate sofisticate si monitorizam functiile vitale.

Din pacate, in cabinetele stomatologice aceasta practica este tot mai des inatalnita.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Avizarea practicii in anestezie-terapie trebuie facuta de Colegiul Medicilor, care ar trebui sa stabileasca dotarile necesare la nivelul unui cabinet de stomatologie, pentru obtinerea unei astfel de autorizatii. În special, este vorba despre acea cameră de Terapie Intensivă.

Anestezia intravenoasa implica riscuri majore indiferent de pacient, insa in cazul copiilor acestea pot fi cu atat mai grave. Organismul copiilor este diferit si are particularitati de care trebuie sa se tina cont.

În timp ce ministrul Sănătăţii spune că Direcţiile de sănătate publică nu pot preveni ca un medic sa facă un act greșit şi la Piteşti, ar fi fost un derapaj al unui medic, anestezistul care l-a sedat pe băiatul de 4 ani se apără şi spune că a procedat corect tot timpul: de la calcularea cantităţii de serum, până la supravegherea băiatului pacient şi la resuscitarea lui.

Colegiul medicilor Argeş a declanşat o anchetă disciplinară pentru medicul anestezist, care este şi membru ale acestui for.

Pe pagina de Facebook a clinicii private, au apărut, între timp, şi două comentarii ale unor mame care au mers aici cu copiii şi care fac referire, printre aspecte legate de preţ, şi la obligativitatea folosirii tehnicii de anesteziere, dar nu se menţionează dacă este vorba despre inhalosedare sau serum intravenos.

În afara unui răspuns la unul dintre comentarii, clinica din Piteşti nu a mai comunicat nimic în spaţiul public de la comunicatul dat ieri, în care îşi susţinea nevinovăţia şi chiar faptul că deţine de fapt autorizaţie pentru anestezia intra-venoasă- pe care a folosită în 100 de cazuri până acum!

Continuă si ancheta politiei in acest caz, care a deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă.

________________________________________________________________________________________________________________________

Copilul a intrat în comă în urma unei anestezii generale efectuată luni la un cabinet stomatologic privat din Pitești.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Val de anchete în cazul copilului intrat în comă la stomatologie. Medicul anestezist povestește ce s-a întâmplat

El era ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Citeste si: VIDEO| Dezastrul din Sănătate schimbă sistemul de plată

Astăzi, ministrul demis al Sănătății, Victor Costache, a declarat că tragedia copilului nu trebuie să se repete și că modul în care s-a comportat medicul e un „derapaj”.

Marți, medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”, a menționat bărbatul.

Citeste si: Cum îți menții dinții sănătoși. Cele mai periculoase fructe pentru dantura ta

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si