VIDEO | Coronavirusul închide Europa

Molima ia proporţii nebănuite în continuare pe întreg globul. În timp ce oficialii din China par să fi câştigat lupta cu virusul, oficialii din Europa iau măsuri draconice pentru ţările lor.

Author: A.M.S. duminică 15 martie 2020 , 19:01

VIDEO | Coronavirusul închide Europa
VIDEO | Coronavirusul închide Europa
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  În timp ce Grecia şi-a închis plajele şi staţiunile de schi, iar Atena e pustie, guvernul spaniol a impus o stare de alertă care presupune un fel de carantină pentru 15 zile. Iar Franţa, deşi şi-a închis toate spaţiile publice încă de noaptea trecută, astăzi se desfăşoară alegeri.

  Mergem prima dată pe străzile Atenei, capitala Greciei, un oraş cu aproape 30 de milioane de vizitatori anual, care este astăzi pustiu. Imaginile surprinse vorbesc de la sine.

  Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

  Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

  Tot în Grecia, vedem cum o echipă de angajaţi îmbrăcaţi în costume de protecţie, dezinfectează interiorul unei universităţi.

  Toate vestigiile culturale sunt în acest moment închise. Inclusiv Acropole, unul dintre cele mai populare monumente culturale ale lumii, vechea fortăreaţă a culturii antice greceşti- este închis. Panteonul elen- sub acelaşi regim.

  Citeste si: Papa Francisc, mesaj liniștitor pentru populație: „Să ne gândim la când ne vom întoarce în cafenele, la pălăvrăgelile noastre, la selfie-urile laolaltă”

  În Franţa sunt alegeri electorale, astăzi şi duminica viitoare. Preşedintele Emmanuel Macron a declarat în urmă cu trei zile că deşi decide închiderea şcolilor şi a universităţilor, totuşi viaţa democratică trebuie să continue.

  Spania, o ţară care se îndreaptă spre recordul de îmbolnăviri al Italiei, autorităţile au făcut apel la calmul cetăţenilor. În această dimineaţă, în prima zi după declararea stării de urgenţă- oamenii au mers la cumpărături în supermarketuri, respectând indicaţiile oficialilor şi păstrând distanţa de 2 metri unii faţă de ceilalţi.

  Citeste si: Ei sunt medicii care tratează pacienții infectați cu CORONAVIRUS. Vezi chinurile la care sunt suspuși: „Timp de 6 ore nu pot să bea apă, să mănânce și să meargă la baie”

  Între timp, peste ocean, preşedintele american Donald Trump a fost supus testul de COVID-19, iar rezultatul a fost negativ.

  Iar marele jucător Cristiano Ronaldo, aflat de 5 zile în carantină în Madeira, Portugalia- după ce un coechipier al său a fost depistat pozitiv a luat decizia de a îşi transforma lanţul hotelier în spaţiu pentru cei aflaţi în carantină.

  Citeste si: Ministrul de Interne Marcel Vela, declarații de ultim moment! Ce înseamnă starea de urgență și ce măsuri iau autoritățile împotriva coronaviruslui: „Vă asigur că MAI are capacitatea de a gestiona orice problemă aparută”

  Mai mult, a decis să plătească din buzunarul lui salariile medicilor şi asistentelor medicale.


  Abonează-te pe


  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si