VIDEO| Covid-19 - Italia, peste 21.000 de cazuri. Spania ocupă locul al doilea în Europa, cu aproximativ 8.000

Italia a înregistrat, în total, peste 21.000 de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, în timp ce Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană, cu circa 8.000, iar Franţa a raportat, cumulat, aproximativ 100 de decese.

Author: K.B. duminică 15 martie 2020 , 19:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Italia a înregistrat, până duminică, peste 21.100 de cazuri de infectare şi 1.441 de decese. Din total, aproximativ 2.000 de oameni sunt vindecaţi. Numărul de îmbolnăviri în peninsulă a început să crească la 1 martie, dublându-se în două săptămâni.

De cealaltă parte, duminică, Spania- a doua cea mai afectată ţară din Europa- a înregistrat circa 7.800

de cazuri şi 292 de decese, potrivit televiziunii publice. Cea mai mare parte a cazurilor active au fost raportate în regiunile Madrid, Catalonia şi Ţara Bascilor.

Citeste si: CONAF propupune accesul gratuit la utilitățile publice: apă, energie electrică și gaze pe o perioadă de minim 90 de zile

Madrid a înregistrat jumătate dintre decese, iar în regiune sunt peste 3.500 de cazuri. Castilla La-Mancha şi Valencia au peste 400 de cazuri.

La fel ca Italia, întreaga Spanie este plasată în carantină, după ce Guvernul a decretat stare de alertă pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului.

Peste 46 de milioane de spanioli nu au voie să iasă din case decât în cazuri excepţionale: achiziţionarea de alimente, produse farmaceutice şi de primă necesitate; asistenţă medicală şi deplasarea la locul de muncă.

Citeste si: Papa Francisc, mesaj liniștitor pentru populație: „Să ne gândim la când ne vom întoarce în cafenele, la pălăvrăgelile noastre, la selfie-urile laolaltă”

Cu 12 decese şi 839 de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, Franţa înregistrează acum 4.500 de cazuri confirmate şi 91 de decese. Peste 300 de pacienţi se află în stare gravă şi se află internaţi la reanimare. Mai mult de jumătate dintre ei au vârste de până în 60 de ani.

Citeste si: Gabriela Firea: "Se poate bea apă de la robinet. Nu este infestată”

La nivel global, de la depistarea coronavirusului la finalul anului trecut în China, în lume au fost înregistrate în jur de 160.000 de cazuri de contaminare, jumătate fiind vindecate, şi peste 6.000 de decese.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si