VIDEO - Credem că măștile ne protejează, dar unele sunt contrafăcute

Peste jumătate din măştile comercializate în România nu ne protejează așa cum ar trebui. Aceasta este concluzia sumbra la care au ajuns specialiştii.

Iulian Ciurea, vineri 27 noiembrie 2020 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceste imagini au fost filmate în Biserica Schimbarea la Faţă din Ploieşti. Sunt mai mulţi enoriaşi care nu poartă corect masca şi alţii care nu au deloc. Se întâmplă după ce preotul a ţinut o predică antimască în faţa credincioşilor, stigmatizându-i pe cei care decideau să o poarte în continuare. Preotul a fost sancţionat de poliţişti cu 1.500 de lei.

Pe stradă, mai toţi oamenii au început să poarte măşti. Dar mulţi o fac doar pentru că trebuie, nu şi pentru a se proteja.

Multe dintre măștile purtate de români sunt contrafăcute și nu protejează deloc

„Eu sunt împotriva măştilor, că cu masca asta n-am aer, n-o suport! Eu nu cred în boala asta, port aşa, că poartă alţii”, spun oamenii.

Alţii, deşi şi-ar dori, nu-şi permit să dea mai mulţi bani pe o mască sigură, aşa că apelează la tot felul de improvizaţii. Această doamnă, de pildă, poartă 2 măşti în acelaşi timp.
- V-a recomandat cineva aşa?
- Nu, dar după mintea mea, fiind mai în vârstă, trebuie să ne protejăm mai mult, spune ea.

Iar acest domn, pentru a-şi putea refolosi cât mai mult masca din bumbac şi pentru a se simţi protejat, poartă pe dedesubt o batistă.
„Cine îi dă mâna, cumpără, cine nu, se mulţumeşte şi cu măşti din acestea. Fiecare se orienteză după cum îl duce mintea”, spun oamenii.

Iar unii au început să-şi facă acasă propriile măşti pentru a mai scuti nişte bani, chiar dacă sunt conştienţi că nu îi protejează.

Măștile contrafăcute sunt un adevărat pericol pentru sănătate

Dar nici măştile cumpărate din comerţ nu sunt toate atât de sigure, avertizează inspectorii de la protecţia consumatorului, care au confiscat mai bine de jumătate dintre acestea în urma controalelor. Tot ei ne recomandă să cumpărăm măşti fabricate în România, pentru că sunt mai sigure decât cele din import.
Medicii ştiu cel mai bine care este pericolul la care ne expunem atunci când folosim o mască despre care credem că ne protejează.

„Cred că asta a mea e undeva la 30-35 de lei. Ar fi ok, mai ales pentru tineri, ca pe sub masca estetică să poarte un chirurgicală şi sunt în siguranţă”, spun oamenii.
Însă unii sfidează pandemia şi poartă doar o bandană cu care îşi acoperă faţa, doar ca să nu primească amendă.

„Cea mai bună protecţie este mâncarea bună, soarele, viaţa bună şi totul este bine!”, spun oamenii.
România a raportat aproape 8.500 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore şi peste 170 de decese cauzate de noul coronavirus.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 18 ianuarie –Prima parte- VIDEO.... Live Stream Online Puterea Dragostei - Ediția de luni, 18 ianuarie –Prima parte- VIDEO. Surpriză de proporții pentru Nicos. Cine va intra în casă pentru el?
demamici.ro
A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la... A născut un bebeluș de 6,01 kg, natural, fără epidurală. Băiețelul a venit pe lume la 40 de săptămâni | Demamici.ro
b1.ro
A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut... A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !
monitorulcj.ro
Două petreceri private din Capitală au fost „sparte” de polițiști. S-au dat amenzi de... Două petreceri private din Capitală au fost „sparte” de polițiști. S-au dat amenzi de peste 30.000 de lei
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si