VIDEO - Cu cearșaful pe bucata nouă de plajă

Sezonul ce urmează este un triumf pentru mii de turiști care își doresc să facă plajă fără să cheltuie bani pe șezlong. Pe porțiunile de nisip mărite din Mamaia Nord, zona unde vin doar românii cu dare de mână, nu vor fi permise vara aceasta șezlongurile de închiriat. Așadar, este pentru prima dată când turiștii care vin cu cearșaful vor avea loc în prima linie, cât mai aproape de apă.

Author: Mircea Pop miercuri 03 februarie 2021 , 09:47

Cu cearșaful pe bucata nouă de plajă
Cu cearșaful pe bucata nouă de plajă
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

O mare de nisip- așa arată nordul stațiunii Mamaia, unde lățirea plajei începe să prindă contur. Se lucrează zilnic pentru ca bucata cea nouă să fie gata până la minivacanța de Paști și de

1 Mai.

”Lucrările de lărgire se află la jumătatea lor pe sectorul Mamaia-Năvodari. Discutăm de o lungime de peste 3000 de metri liniari. În momentul de față, lucrările trebuie să se finalizeze în aprilie, astfel încât sezonul să poată debuta în condiții normale”, spune Nicușor Buzgaru, director ABADL.

Hectare întregi de plajă

De hectarele întregi de plajă se vor bucura, în mod gratuit, mai ales turiștii care nu-și doresc să lase o avere în Mamaia Nord. Pare imposibil, dar, cel puțin vara aceasta, e cât se poate de adevărat.

Citeste si: VIDEO- Unire sărbătorită în mijlocul Dunării. Au făcut horă în caiace

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Conform legislației naționale și europene, suprafețele noi de plajă pot fi închiriate operatorilor economici doar după finalizarea procesului de intabulare. Cu alte cuvinte, sezonul acesta șezlongurile rămân în linia a doua.

Șezlongurile rămân în linia a doua

”Este un dezavantaj, vă dați seama că omul care plătește un șezlong vrea să stea lângă apă, nu 40 de metri mai în spate. E o situație neplăcută, mai ales pentru părinții cu copii, pentru că trebuie să stea să-i supravegheze... Pe viitor, sperăm ca toate lucrurile să fie ok”, spune George Ticu, manager plajă de lux Mamaia Nord.

Citeste si: VIDEO- Bogăție în stațiunile montane datorită ninsorilor abundente

Totuși, managerii din zona de lux spun că, atunci când le va fi permis, nu vor dubla numărul de șezlonguri pe noul tronson de plajă, ci vor face mai multe spații de recreere, terenuri de volei, baldachine și locuri de joaca pentru copii. Toate acestea îi bucură inclusiv pe constănțeni.

În urma proiectului de înnisipare, țara noastră va câștiga peste 50 de hectare de teren. Numai segmentul nou din stațiunea Mamaia a costat 70 de milioane de euro. Lucrările de lățire a plajelor din sudul litoralului vor începe, probabil, anul viitor.

Citeste si: Care sunt măsurile anti-COVID aplicate pe pârtiile din România


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si