Noi reguli pentru călătoriile făcute în Grecia și Spania. Vor păși în țară doar turiștii vaccinați

Anul 2021 aduce noi reguli pentru turiști. În Spania și Grecia se va decide dacă vor intra doar turiștii vaccinați împotriva covid-19.

Author: Georgiana Balaban joi 21 ianuarie 2021 , 17:26

certificat covid-19 grecia și spania
Certificat covid-19 pentru cei vaccinați.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Grecia și Spania sunt două țări europene cu o economie puternică bazată pe industria turismului. Cele două țări insistă pentru introducerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul UE, pentru relaxarea călătoriilor.

Azi, 21 ianuarie 2021, ministrul de externe al Spaniei, Arancha Gonzalez, a afirmat că ţara sa insistă pe lângă Uniunea Europeană şi Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică pentru crearea unui astfel de certificat. Conform oficialilor, acest lucru ajută la revitalizarea deplasărilor.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

„Ne îndreptăm inevitabil spre un certificat de vaccinare. Va fi un element foarte important pentru garantarea reluării în siguranţă a mobilităţii”, a declarat Arancha Gonzalez la postul de radio RNE.

Certificatul COVID-19- o nouă implementare la nivel european

Arancha Gonzalez a declarat că emiterea unui astfel de document ar trebui coordonată la nivel european sau chiar la nivel mondial.

Ea a transmis că un certificat de vaccinare le-ar permite oamenilor să călătorească, aşa cum se întâmplă acum cu testele PCR.

Spania, dependentă de industria turismului, este una dintre ţările puternic lovite de restricţiile de călătorie introduse din cauza pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Medicul Alexandru Rafila: Cine sunt românii care NU ar trebui să se vaccineze

certificat covid-19 grecia și spania
Vaccinarea anti coronavirus.[Sursa foto: google]

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat într-un interviu pentru EurActiv, preluat de agenţia de presă elenă ANA, că prin introducerea în UE a unui certificat de vaccinare digital, convenit de statele membre, „putem să ne redeschidem rapid, să relansăm turismul şi petrecerea timpului liber şi să le permitem cetăţenilor noştri să se mişte liber şi fără restricţii dintr-o ţară în alta”.

Citeste si: Coordonatorul campaniei de vaccinare din Israel, despre administrarea primei doze: „Mai puţin eficientă decât am crezut”

„Voi susţine un astfel de acord la reuniunea Consiliului European din această săptămână”, a afirmat prim-ministrul elen.

Rămâne de văzut ce vor decide și restul țărilor care fac parte din Uniunea Europeană.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si