VIDEO | Cu Dumenezeu înainte: Mii de credincioși, împărțășiți cu aceeași ligurință

Imagini îngrijorătoare au fost filmate în plină pandemie la toate bisericile din ţară. Credincioşii au profitat că interdicţiile nu intraseră încă în vigoare şi s-au dus cu sutele să se împărtăşească. Din pacate, preoţii au folosit aceeaşi lingură pentru toată lumea care a trecut prin faţa lor - şi au motivat actul periculos prin faptul că nimeni nu s-a împotrivit. La Cluj - a fost deschisă anchetă - iar mitropolia riscă să fie amendată dacă se dovedeşte că s-au încălcat legile.

Author: A.M.S. duminică 22 martie 2020 , 19:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Cu Dumnezeu înainte- mii de credincioşi au luat drumul bisericilor- la slujbele în aer liber- ultimele înainte ca ordonanţa militară să intre în vigoare.

  La Cluj- în faţa mitropoliei- preoţii au împărtăşit mulţimea- dar- din păcate- au fost sfidate absolut toate recomandările pentru a limita răspândirea temutului virus.

  În imagini se observă clar că feţele bisericeşti folosesc aceeaşi linguriţă pentru toţi cei care trec prin faţa lor.

  Citeste si: Coronavirus România 22 martie 2020. Bilanț oficial: două decese și 433 de persoane infectate

  Un lucru îngrijorător având în vedere că asta e una din căile de propagare în masă a coronavirusului.

  Ba mai mult- înainte ca împărtăşania să ajungă la enoriaşi- unul din slujitorii în sutană o prepară cu mâinile goale. După ce bagă degetele în gură- umblă cu prescura pe care o pune în recipientele aurite.

  "Noi am primit doar nişte recomandări din partea Sfântului Sinod. Dacă sunt persoane care nu doresc să se împărtăşească din potirul comun şi din liguriţa comună... por să ceară preotului să se împărtăşească cu o linguriţă adusă de acasă. Nu a fost nimeni care să solicite până acum. Creştinii care participă frecvent la catedrală şi care sunt o comunitate foarte activă au considerat că nu se expun niciunui risc dacă se împărtăşesc aşa cum au făcut-o până

  acum!", a afirmat Bogdan Ivanov-purtător de cuvânt Mitropolia Clujului.

  Citeste si: Tomac: Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi

  Prefectul judeţului admite că astfel de imagini sunt îngrijorătoare în plină situaţie de urgenţă- când lumea e îndemnată să stea în casă.

  "Vom demara o anchetă şi vom analiza măsura în care evenimentul religios a încălcat prevederile ordonanţelor militare în vigoare”, a afirmat Mircea Abrudean, prefectul județului.

  Din păcate- la fel s-a întâmplat şi în Brăila. La Biserica Sfinţii Trei Ierarhi- credincioşii au gustat din împărtăşanie cu aceeaşi linguriţă- doar paharele au fost de unică folosinţă. Oamenii trec rând pe rând prin faţa preoţilor şi se expun la un pericol uriaş. Oricare dintre ei ar putea fi contaminat- astfel că riscul de a infecta şi pe alţii nu poate fi deloc ignorat.

  Citeste si: Gest revoltător făcut de o preot din Brăila la împărtășania enoriașilor VIDEO

  Unii au mers mai departe. Preotul Bisericii Adormirea Maicii Domnului din Scăieni- Prahova- a făcut apel încă de aseară pe internet să se strângă 100 de credincioşi în curtea lăcaşului de cult- având în vedere că din această seară sunt interzise slujbele. Turma a ascultat chemarea- dar niciunul nu a vrut să împărtăşească motivul pentru care au ieşit din case.

  Începând din această seară- credincioşii

  nu mai au voie să se strângă nici în biserici, nici afară. Se pot ruga acasă- iar preoţii pot face slujbe- şi să le transmită pe internet.

   


  Abonează-te pe

  Partenerii nostri
  kanald.ro
  Curs valutar BNR luni, 14 iunie 2021: Revenire în forță pentru moneda americană! Cele... Curs valutar BNR luni, 14 iunie 2021: Revenire în forță pentru moneda americană! Cele mai noi cotații pentru dolar, euro și liră turcească
  spotmedia.ro
  Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
  spotmedia.ro
  Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
  b1.ro
  Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
  infoactual.ro
  Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
  infoactual.ro
  Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si