De conceptul de „caz de forţă majoră” au aflat astăzi şi mii de călători care se aflau în trenuri pe 20 de rute din ţară, printre care Roşiori Nord- Craiova, Brăila- Galaţi, Mărăşeşti- Tecuci, Râmnicu Vâlcea- Lotru.

Trenuri regio şi interregio au fost oprite în staţii, din cauză că cei aproape 1.500 de mecanici de locomotive din depourile din ţară şi capitală şi-au oprit activitatea.

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR: Se anulează unele trenuri de călători din lipsă automotive, locomotoare şi rame electrice, pentru că reparatorii de locomotive de 3 zile refuză să lucreze pe motiv că nu au contract de prestări servicii în vigoare!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: CFR Călători anunţă tarife reduse cu până la 35% cu "Biletul de weekend". Un bilet Bucureşti- Braşov e de la 16,60 lei

La depoul Griviţa din Bucureşti, câteva zeci de mecanici de locomotivă, maiştri şi personal auxiliar au scandat lozinci împotriva conducerii CFR, suspenctându-o că prelungeşte intenţionat data de semnare a contractului.

Reporter: Putem spune în acest moment că pasagerii sunt în pericol?

Petre Teodorescu, lăcătuş montator: Dacă noi nu facem reviziile, nu pot să plece, pentru că nu e legal să plece fără revizie!

Ne mutăm în gară şi găsim aceleaşi condiţii jalnice: material rulant deteriorat, garnituri crăpate şi ruginite plus... un spaţiu insalubru în care ajung milioane de călători. Peste 5 luni, vor ajunge şi străini la Euro 2020.

Cum a fost pusă în pericol, joi, viața călătorilor din trenurile CFR

Vespasian Luncă a lucrat aproape 30 de ani ca sudor în cadrul CFR. Întrebat cum erau condiţiile de atunci cu cele de acum, răspunde: Acum locomotivele astea fel şi fel, nu ştiu de unde le-a adus, sunt urâte, sunt sub orice critică.

O simplă privire în gară şi zărim trenuri vechi de jumătate de secol.

După haosul de dimineaţă, contractul a fost semnat, iar circulaţia trenurilor reluată. Conducerea CFR nu a putut fi contactă până la difuzarea acestei ştiri pentru comentarii.

Citeste si: VIDEO| Călător din trenul lovit de mărfar: „Daca era viteza mare, eram morți toți”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si