VIDEO | Cum a fost pusă în pericol, joi, viața călătorilor din trenurile CFR

La trenuri vechi de un secol, întârzieri de milioane de minute, s-au adăugat, joi, proteste spontane, curse anulate şi viaţa călătorilor pusă în pericol preţ de câteva ore. Este rezumatul scandalului declanşat între CFR Călători şi societatea de reparaţii şi revizii. Contractul expirase de trei zile, motiv pentru care mecanicii au decis oprirea activităţii. 20 de curse au fost anulate şi alte câteva au fost anulate.

Author: D.S. joi 16 ianuarie 2020 , 20:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De conceptul de „caz de forţă majoră” au aflat astăzi şi mii de călători care se aflau în trenuri pe 20 de rute din ţară, printre care Roşiori Nord- Craiova, Brăila- Galaţi, Mărăşeşti- Tecuci, Râmnicu Vâlcea- Lotru.

Trenuri regio şi interregio au fost oprite în staţii, din cauză că cei aproape 1.500 de mecanici de locomotive din depourile din ţară şi capitală şi-au oprit activitatea.

Rodrigo Maxim, sindicalist CFR: Se anulează unele trenuri de călători din lipsă automotive, locomotoare şi rame electrice, pentru că reparatorii de locomotive de 3 zile refuză să lucreze pe motiv că nu au contract de prestări servicii în vigoare!

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Gina Pistol și Smiley au vorbit despre al doilea copil, chiar în ziua nunții! Vestea emoționantă pe care au dat-o- wowbiz.ro

Citeste si: CFR Călători anunţă tarife reduse cu până la 35% cu "Biletul de weekend". Un bilet Bucureşti- Braşov e de la 16,60 lei

La depoul Griviţa din Bucureşti, câteva zeci de mecanici de locomotivă, maiştri şi personal auxiliar au scandat lozinci împotriva conducerii CFR, suspenctându-o că prelungeşte intenţionat data de semnare a contractului.

Reporter: Putem spune în acest moment că pasagerii sunt în pericol?

Petre Teodorescu, lăcătuş montator: Dacă noi nu facem reviziile, nu pot să plece, pentru că nu e legal să plece fără revizie!

Ne mutăm în gară şi găsim aceleaşi condiţii jalnice: material rulant deteriorat, garnituri crăpate şi ruginite plus... un spaţiu insalubru în care ajung milioane de călători. Peste 5 luni, vor ajunge şi străini la Euro 2020.

Cum a fost pusă în pericol, joi, viața călătorilor din trenurile CFR

Vespasian Luncă a lucrat aproape 30 de ani ca sudor în cadrul CFR. Întrebat cum erau condiţiile de atunci cu cele de acum, răspunde: Acum locomotivele astea fel şi fel, nu ştiu de unde le-a adus, sunt urâte, sunt sub orice critică.

O simplă privire în gară şi zărim trenuri vechi de jumătate de secol.

După haosul de dimineaţă, contractul a fost semnat, iar circulaţia trenurilor reluată. Conducerea CFR nu a putut fi contactă până la difuzarea acestei ştiri pentru comentarii.

Citeste si: VIDEO| Călător din trenul lovit de mărfar: „Daca era viteza mare, eram morți toți”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si