Reporter: De Craciun, de Revelion sunt cele mai importante intruniri in familie si de cele mai multe ori, aceste intruniri se lasa cu certuri. Ce facem in situatia asta?
CRISTIAN ANDREI PSIHOLOG: „Ati vorbit fix ca un roman pentru ca nu prea vezi in alta parte. Poate prin Balcani, prin fosta uniune sovietica sa mai vezi asa un obicei...fix de sarbatori, oamenii se cearta cel mai tare si cei mai mari dusmani sunt fix neamurile.
Acest lucru e o meteahna romaneasca foarte veche, vine din frustrari traditionale legate de proprietate, de suspiciozitate pe care romanii o au in cultura lor, de barfa, ambitii personale.
Ca de sarbatori sa nu se intample asta, ar trebui ca cu ceva timp inainte, familia sa arate altfel, oamenii sa aiba acest spirit de comuniune, sa aiba capacitatea de a se gandi la celalalt, sa stie sa renunte la sine macar de cateva ori pe an, cand e ziua cuiva de nastere, cand au de a face cu o fire mai sensibila, sa isi foloseasca instinctul matern pe care
il au si barbatii, nu numai femeile.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro
Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro
Citeste si: VIDEO| Cum funcționează mintea răufăcătorilor
Insa pentru a avea un astfel de comportament, trebuie sa fii educat din copilarie in acest sens.
CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Inca din gradinita, copii sa lase egoismul si sa invete sa daruiasca, acest lucru se invata la varsta gradinitei cand vine Craciunul l a30 de ani e cam tarziu.
Reporter: Si daca totusi Craciunul vine la 30 de ani si faci parte dintr-o familie conflictuala, ce este de facut? Cum te duci la aceea masa de Craciun? Te pregatesti dinainte?
CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Daca faci parte din fam conflictuala, si stii ca familia asa va ramane, atunci ce ai de facut este sa faci Craciunul in 3-4 locuri, sa nu te marginezi doar la aceea familie. Daca e vorba de parintii tai, sa te duci pe la ei sa stai putin sa spui lucrurile frumoase si cata vreme lucrurile sunt frumoase sa si pleci. Daca stai sa degenereze lucrurile, sa se bea si sa arunce cu invective bineinteles ca se strica sarbatorile.
Citeste si: VIDEO| Cum scăpăm de depresia de Sărbători