Apar noi piedici pentru angajații care au nevoie de zile libere de la serviciu, pe motiv de boală. După ce impozitarea cu zece la sută a concediului medical le-a dat bătăi de cap românilor, acum vor fi nevoiți să facă mai multe drumuri la medicul de familie, totul după apariția unui nou ordin comun al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Mai exact, cei care vor un concediu mai lung de patru zile vor trece de două ori pe la doctor, a transmis Radu Andrei Tudor.

Reguli noi la acordarea concediilor medicale

Am pățit și eu un incident la locul de muncă și mi-a dat doar patru zile în concediu medical, care se și impozitează și mi se pare chiar rușinos să se întâmple asta pentru că până la urmă avem dreptul să ne îmbolnăvim, a spus un român.

De când noul ordin comun al Ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a intrat în vigoare, Gabriela a simțit pe pielea ei ce înseamnă să nu-și mai poată lua cele șapte zile de concediu medical legate, așa cum se putea până acum.

Nu mi se pare deloc ok pentru că eu mă simt rău, nu mă pot duce la medic, sunt obligată să mă duc așa leșinată cum sunt, îmi dă patru zile, poate după patru zile eu nu-mi revin și trebuie să mă mai duc să mai

îmi iau încă trei zile, a spus Gabriela.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Prin noua reglementare concediul medical de la medicul de familie se va acorda în două etape.

Prima de patru zile după care pacientul trebuie să mai facă un drum pentru alte trei zile de medical.

Citește și: VIDEO- A virat la stânga fără să se asigure și a lovit din plin un motociclist! Momentul a fost surprins de camera de pe casca de protecție

Eu zic că nu este ok sa vii din patru în patru zile, măcar la șapte zile, cum se vede. N-ai ce să faci în patru zile că nu prea ai ce să faci, patru zile sunt cam egal cu zero, adică n-ai ce să faci patru zile, nu normal că nu, nu ai cum să-ți revii sunt anumite boli în care îți trebuie poate uneori și luni, a declarat o româncă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Există însă și excepții unde medicii de familie vor putea elibera concedii pentru șapte zile legate, iar prelungirea poate fi apoi acordată doar de un specialist.

Concret, cei care sunt exceptați de la regula celor două etape sunt pacienții care suferă de una dintre bolile considerate extrem de contagioase între care difteria, scarlatina, tuberculoza sau covid 19.

Anul trecut, în România, au fost acordate peste trei milioane de concedii medicale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si