VIDEO - Cutremur devastator în Turcia. Izmir, afectat puternic

Un cutremur devastator a lovit coasta Turciei din Marea Egee! Patru oameni au murit și alte peste 120 de persoane sunt rănite. Izmir, cel mai lovit.

Author: Iulian Ciurea vineri 30 octombrie 2020 , 19:27

Primele informații din Izmir sunt terifiante: se vorbește de aproape 20 de clădiri prăbușite
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pământul s-a cutremurat în Izmir atât de puternic încât mai multe blocuri înalte, cu sute de locatari, s-au făcut una cu pământul. Primele informații sunt terifiante: se vorbește de aproape 20 de clădiri prăbușite.
"O clădire s-a prăbușit. Să ne ajute Allah! Suntem în Izmir, în Bayrakli Bornova. Să ne ajute Allah! Allah, Allah, se dărâmă blocul! Ieșiți repede! Ieșiți! Fugiți!", strigau disperați oamenii.

Izmir, cel mai afectat oraș de cutremurul care a lovit coasta Turciei

La puțin timp de la curemur, orașul fost acoperit în mai multe zone de nori groși de praf, din cauza construcțiilor puse la pământ.

Iar strigătele oamenilor au umplut străzile. Speriați, aceștia își chemau disperați rudele și prietenii.
Vecini sau simpli trecători, norocoși că au scăpat cu viață, au devenit salvatori pentru cei surprinși sub dărâmături. Cu mâinele goale, martorii au scotocit pe sub munții de moloz și au scos victimele la suprafață.
Sunt scene suprinse înainte ca echipajele de urgență să ajungă în toate locurile grav afectate de cutremur. Operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare. Patru trupuri neînsuflețite au fost scoase de sub dărâmături, iar alte 120 de persoane primesc îngrijiri medicale. Dar bilanțul e în continuă schimbare.

Citeste si: Momentul șocant în care o clădire de locuințe se prăbușește în Izmir, după cutremurul devastator de azi

Și Grecia a fost afectată de același cutremur care a lovit cumplit orașul Izmir din Turcia

Cutremurul a fost simțit și pe insula grecească Samos. Presa locală vorbește doar de pagube materiale în zonă, nu și de victime.
„Astăzi, la 1.50, ora Grecia, a avut loc un cutremur care a afectat patea de nord a insulei SAMOS. Foarte multe clădiri au fost distruse. Oamenii au ieșit pe stradă speriați. Au fost și valuri care au ajuns peste clădiri”, spune o româncă din Grecia.
Cutremurul de 7 grade a produs un minitsunami în Marea Egee care a mutat ambarcațiunile din porturi și a inundat mai multe zone, atât în insula Samos, cât și în provincia Izmir. Această regiune din Turcia a fost lovită de un alt cutremur devastator, în 1999. Atunci, peste 17 mii de persoane și-au pierdut viața.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si