VIDEO | „De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?”. Ce a răspuns Nicolae Bănicioiu, audiat în dosarul „Colectiv”

La 4 ani de la catastrofa din Colectiv, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a fost audiat de procurori în dosarul morţii celor 65 de persoane. Deşi la vremea repectivă spunea că medicii au tot ce le trebuie şi că nu au nevoie de ajutor, acum afirmă că nu a refuzat în niciun moment ajutorul celor din străinătate.

D.S., vineri 06 decembrie 2019 , 20:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Credeți-mă că am făcut tot ceea ce era omenește posibil”. Asta susţine acum Nicolae Bănicioiu, după audierile de la Parchetul General din dosarul Colectiv. Ministrul care avea de toate şi-a schimbat acum declaraţiile, la 4 ani de la catastrofa care a îndoliat România.

„Nu am refuzat niciun ajutor din afară. N-am refuzat niciun ajutor”, spune acum Bănicioiu.

Acum 4 ani, acelaşi Nicolae Bănicioiu, avea altă viziune: „Se fac toate eforturile, v-am zis, au toate medicamentele, au tot ce le trebuie”.

Vineri, după 5 ore de discuţii cu procurorii, Bănicioiu a fost întâmpinat de unul dintre supravieţuitorii tragediei din Colectiv.

Citeste si: Bănicioiu, după ce a fost audiat în dosarul Colectiv: Credeţi-mă că şi eu, şi ceilalţi am fi vrut să facem mai mult şi credeţi-mă că am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil

Supraviețuitor: „De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini atunci?”.

Nicolae Bănicioiu: „Nu, nu v-am lăsat”.

Avocatul familiilor victimelor vrea ca, în acest caz, să mai fie audiaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul ministru de interne, Gabriel Oprea. El îi acuză că modul de intervenţie la Colectiv a fost haotic.

În acelaşi timp, Bănicioiu este şi el acuzat că ar fi împiedicat transferul victimelor în străinătate încă din primele zile, în condiţiile în care spitalele din România erau depăşite de situaţie.

Citeste si: CTP, dezlănţuit după filmarea de la Colectiv. A înjurat în direct: ”Mint ca niște porci!”

Realitatea dură din unităţile medicale pline de bacterii avea să ucidă multe dintre victimele de la Colectiv care, în cazul în care ar fi fost tratate în condiţii mai bune, ar fi avut şanse de supravieţuire.

Luni este aşteptată o primă sentinţă în dosarul Colectiv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si