În aceste clipe, mii de familii trăiesc clipe cumplite, după ce zilele trecute, Turcia și Siria au fost lovite de mai multe cutremure, cel mai mare fiind de 7.8 pe scara Richter, urmat de zeci de replici.

Peste 15.800 de persoane au murit, iar alte mii au fost rănite. 

Se pare că și frigul a făcut numeroase victime, în urma tragediei cumplite. O fetiță care a supraviețuit cutremurului devastator a murit din cauza temperaturilor foarte scăzute, în timp ce aștepta ajutor din partea autorităților.

Citește și: Cutremur în timp ce salvatorii români încercau să scoată un tânăr de sub dărâmături

A supraviețuit cutremurului, însă a murit de frig

Chiar dacă autoritățile încearcă să facă față situației alarmante și să ajute supraviețuitorii, uneori se mai dau și rateuri.

Este și cazul unei fetițe care a murit de frig, deși a supraviețuit seismelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

Citește și: Alți 10 români au fost repatriați din Turcia. 31 de români au fost aduși până acum în țară

„Trebuia să veniți... Astăzi mi-au dat trupul neînsuflețit al fiicei mele. Copilul meu a murit de frig, a avut nevoie ajutor. De ce nu a venit niciunul dintre voi?", strigă îndurerată mama micuței, într-un videoclip devenit viral pe Twitter.

„Mi-am strigat familia, măcar să murim împreună

Un bărbat care locuia la etajul 5 al unui imobil din Adana, în sudul Turciei, a mărturisit care a fost primul său instinct în momentul în care iadul a început să se dezlănțuie.

„Nu am mai văzut așa ceva în viața mea. Ne-am legănat aproape un minut", a spus Nilüfer Aslan. 

Citește și:  Un savant olandez a prezis cutremurul din Turcia cu trei zile înainte (VIDEO)

„Le-am spus (n.r. - rudelor) <<este cutremur, măcar să murim împreună în același loc>>.  A fost singurul lucru care mi-a trecut prin minte" , a spus bărbatul, potrivit   BBC.

Citeste si: Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la Paris? „Tavi a insistat să nu lăum mașină. Ne-a costat ceva aventura asta de la aeroport până la hotel.”- kfetele.ro

Citeste si: Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar putea: ”Ne-am cam grăbit”- radioimpuls.ro

Citeste si:  „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Când cutremurul s-a oprit, Aslan a fugit afară.

„Nu am putut lua nimic cu mine, stau afară în papuci". Afară a observat că patru clădiri din jurul lui s-au prăbușit.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si