VIDEO - Decizia medicilor în cazul fetiței opărite cu ciorbă la Vaslui

Viața fetiței în vârstă de 2 ani, opărite cu ciorbă, la Vaslui, atârnă de-un fir. Ca să-i mai aline durerile, medicii au învelit-o într-un pansament 72 de ore.

Iulian Ciurea, luni 01 martie 2021 , 19:54

Posibilitatea ca micuța să fie transferată la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a fost amânată și-n al 13-lea ceas.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

48 de ore s-au scurs de când Iasmina se zbate să trăiască. E o minune că încă e în viață, spun medicii ieșeni, care fac ce le stă în putere, ca s-o salveze.

O țin mai mult sedată din pricina arsurilor care i-au transformat trupul plăpând într-o rană deschisă- atât de profundă încât tratamentele banale nu-i mai alină durerea. Mai ușor i-ar fi fost poate la București- unde există singura secție destinată copiilor cu arsuri grave de la noi din țară- însă bâlbâiala adulților i-a îngreunat teribil lupta:

„Posibilitatea ca micuța să fie transferată la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a fost amânată și-n al 13-lea ceas. Medicii de aici- de la Spitalul din Iași- au preferat să o stabilizeze și să îi panseze arsurile printr-o procedură care durează 72 de ore. Pe durata transportului, tratamentul ar fi fost stopat”, relatează corespondentul Kanal D la Iași.

Transfer amânat în cazul fetiței opărite cu ciorbă

În realitate însă putea fi transferată cu multe ore-n urmă. Inițial, copila opărită cu ciorbă a fost primită în urgențe, la Huși.

Conștienți că n-au cum s-o trateze într-un spital municipal, fără aparatura necesară și competențe de specialitate, medicii de-acolo au urmat protocolul spitalicesc și le-au cerut colegilor de la București, s-o primească la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde micuța pacientă ar avea mai multe șanse de supraviețuire. La telefon nu s-au înțeles nicicum:

„S-a luat legătura cu garda de chirurgie plastică de la Spitalul Alexandrescu din București, oferindu-ne colegul plastician de serviciu avizul de principiu în vederea transferului fetiței însă aceasta nu s-a mai concretizat din cauza lipsei de locuri din Terapie Intensivă din serviciul dumnealor”,

spune managerul spitalului.

„Ulterior, la scurt timp, s-a dat acordul final ca sunt locuri si putem primi acest copil chiar si la ATI”, spun cei de la Spitalul de Copii din Capitală.

Transferul fetiței opărite cu ciorbă a avut loc la Iași

Confirmarea a venit însă târziu când micuța pacientă era deja în elicopter, spre Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași- singurul din toată regiunea care poate trata copii cu arsuri mai ușoare.

Chiar dacă starea fetiței e mult mai gravă decât a celorlalți internați, să fie transferată acum, ar însemna un risc uriaș.

„Copilul era extrordinar de grav, necesita resuscitare volemică și intervenșii chirurgicale de urgență și a fost admis în blocul operator unde s-au efectuat toate cele necesare. În acest context, pacienta nu a putut fi transferată la București”, spun cei de la spitalul din Iași.

Următoarele ore sunt critice pentru viața micuței.

Deocamdată, Ministerul Sănătății n-a anunțat vreo anchetă.

 

 

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si