48 de ore s-au scurs de când Iasmina se zbate să trăiască. E o minune că încă e în viață, spun medicii ieșeni, care fac ce le stă în putere, ca s-o salveze. O țin mai mult sedată din pricina arsurilor care i-au transformat trupul plăpând într-o rană deschisă- atât de profundă încât tratamentele banale nu-i mai alină durerea. Mai ușor i-ar fi fost poate la București- unde există singura secție destinată copiilor cu arsuri grave de la noi din țară- însă bâlbâiala adulților i-a îngreunat teribil

lupta:

„Posibilitatea ca micuța să fie transferată la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală a fost amânată și-n al 13-lea ceas. Medicii de aici- de la Spitalul din Iași- au preferat să o stabilizeze și să îi panseze arsurile printr-o procedură care durează 72 de ore. Pe durata transportului, tratamentul ar fi fost stopat”, relatează corespondentul Kanal D la Iași.

Transfer amânat în cazul fetiței opărite cu ciorbă

În realitate însă putea fi transferată cu multe ore-n urmă. Inițial, copila opărită cu ciorbă a fost primită în urgențe, la Huși. Conștienți că n-au cum s-o trateze într-un spital municipal, fără aparatura necesară și competențe de specialitate, medicii de-acolo au urmat protocolul spitalicesc și le-au cerut colegilor de la București, s-o primească la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde micuța pacientă ar avea mai multe șanse de supraviețuire. La telefon nu s-au înțeles nicicum:

„S-a luat legătura cu garda de chirurgie plastică de la Spitalul Alexandrescu din București, oferindu-ne colegul plastician de serviciu avizul de principiu în vederea transferului fetiței însă aceasta nu s-a mai concretizat din cauza lipsei de locuri din Terapie Intensivă din serviciul dumnealor”, spune managerul spitalului.

„Ulterior, la scurt timp, s-a dat acordul final ca sunt locuri si putem primi acest copil chiar si la ATI”, spun cei de la Spitalul de Copii din Capitală.

Transferul fetiței opărite cu ciorbă a avut loc la Iași

Confirmarea a venit însă târziu când micuța pacientă era deja în elicopter, spre Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași- singurul din toată regiunea care poate trata copii cu arsuri mai ușoare. Chiar dacă starea fetiței e mult mai gravă decât a celorlalți internați, să fie transferată acum, ar însemna un risc uriaș.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Copilul era extrordinar de grav, necesita resuscitare volemică și intervenșii chirurgicale de urgență și a fost admis în blocul operator unde s-au efectuat toate cele necesare. În acest context, pacienta nu a putut fi transferată la București”, spun cei de la spitalul din Iași.

Următoarele ore sunt critice pentru viața micuței. Deocamdată, Ministerul Sănătății n-a anunțat vreo anchetă.

 

 

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si