Copila s-a stins din viata la Spitalul de Copii din Iasi, acolo unde fusese internata cu sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria Ecoli. Inspectorii DSP au deschis o ancheta si incearca sa afle cum s-a imbolnavit.

Fetita de 3 ani a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase Iasi la sfarsitul lui aprilie. Ulterior a fost transferata la Spitalul de Copii Sf Maria cu diagnostic confirmat de sindrom hemolitic uremic, cauzat de bacteria Ecoli.

Pentru ca fata avea insuficienta renala, medicii au incercat sa ii faca dializa. In timpul procedurii, ar fi aparut o hemoragie intraabdominala din cauza careia starea ei s-a inrautatit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Românii raportează atacurile cibernetice

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica au deschis o ancheta. Copila provine dintr-o familie cu patru frati. Nici unul nu a avut simptome asemanatoare. Medicii atrag atentia ca pastrarea normelor de igiena, mai ales la copiii mici, este vitala.

Este primul caz de sindrom hemolitic uremic diagnosticat in acest an la Iasi. 32 de copii mici au trecut prin aceleasi stari in 2016 cand 3 dintre ei au murit.

Sursa infectarii nu a putut fi atunci stabilita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si