VIDEO - Detalii șocante în raportul final al intervenției de la Onești

Raportul final al anchetei asupra intervenției de la Oneşti, unde acţiunea s-a finalizat cu pierderea a două vieţi omeneşti, a scos la iveală detalii şocante.

Author: Iulian Ciurea vineri 12 martie 2021 , 19:44

„Oportunităţi de intervenţie au existat, însă forțele de ordine n-au profitat de ele”, spune șeful SIAS.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Ce să poată să facă moşulică ăsta?
Eh, ameninţă şi el oleacă, se dă în spectacol, îl potolesc imediat băieţii”- sunt extrase din convorbirile purtate între polițiști

în tipul intervenției.

Cei care ar fi putut să împiedice dubla crimă aproape că au luat în râs amenințările agresorului- o demonstrează raportul final al anchetei de la Onești, care dezvăluie- pe lângă interceptări- că forțele de ordine puteau interveni oricând: agenții avea două rânduri de chei în buzunar- unele de la apartamentul în care se afla Gheorghe Moroșan, altele de la vecini. Nicio clipă n-au luat în calcul să-l ia prin surprindere pe agresor:

„Oportunităţi de intervenţie au existat, însă forțele de ordine n-au profitat de ele”, spune șeful SIAS.

Detalii șocante din discuțiile între polițiști, la Onești

Potrivit aceluiași raport, Gheorghe Moroșan putea fi- cu ușurință- rănit, cât a stat în balcon.

Nimeni nu s-a arătat dispus s-o facă deși lunetistul a apărut de mai multe ori în discuție:

„Teorema lui Pitagora ne spune că distanţa directă de tragere este între 12-13m. Între 12-13m, orice poliţist din Poliţia Română, cu pistolul aflat în dotare, putea să execute foc de precizie”, spune șeful SIAS.

Momentele dese de neimplicare s-au împletit cu cele în care agenții au simțit o nevoie inexplicabilă de a brava. Gheorghe Moroșan s-a enervat și mai tare- arată raportul final- când unul dintre agenți l-a mințit:

Pe parcursul intervenției, polițiștii și-au oprit de mai multe ori camerele prinse de uniforme. Raportarea pe care au făcut-o către superiorii din Bucureşti s-a referit la „un bărbat bătrân, de peste 60 de ani, fără antecedente penale şi fără probleme psihice ameninţă cu un cuţit 2 persoane din cauza unui litigiu al soţiei”, fără a se menţiona luarea de ostatici.

Detalii șocante la Onești: Polițiștii aveau datele pentru a interveni în forță

În realitate, pe lângă cele 4 condamnări ale lui Gheorghe Moroşan documentate abia după ce victimele au fost ucise, corpul de anchetă a mai identificat 4 dosare penale deschise pe numele lui, însă, clasate, după ce victimele sale şi-au retras plângerile, fiind ameninţate. Cel mai recent dosar a fost deschis chiar la începutul acestui an, când Gheorghe Moroşan a intrat în casă peste o femeie cu un cuţit asupra lui, i-a spart un geam şi a ameninţat-o cu moartea. Totuşi, imediat după ce femeia şi-a retras plângerea, cei de la Poliţia Oneşti s-au grăbit să claseze dosarul, fără a-l lua în evidenţă pe Moroşan.

„Este lesne de înţeles că poliţiştii din Bacău aveau toate indiciile necesare unei intervenţii în forţă în acest caz”, spun acnhetatorii.

Ancheta a culminat cu decapitările din poliție. Vizat a fost și adjunctul de la Onești, care a întârziat la interveție pentru că încerca să se informeze, de pe internet, despre luările de ostatici. La scurt timp după eșec, Adrian Tuluc și-a arătat amărăciunea nu pentru faptul că 2 oameni şi-au pierdut viaţa, ci pentru viitorul carierei sale:

Mai exact, ajunctul de la Onești visa să ocupe aceeaşi funcţie ca înainte de tragedie, însă, nu ca împuternicit, ci permanent. Acum, el se află pe o listă cu alţi 13 agenţi şi ofiţeri de la Oneşti şi Bacău care vor fi cercetaţi atât disciplinar, cât şi de parchet pentru neglijenţă în serviciu.Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si