Femeia care si-a ucis in bataie unul dintre gemeni nu era capabila sa fie mama. O stiau prea bine cei de la Directia pentru Protectia Copilului, care constatasera demult un lung sir de afectiuni psihice: retard mintal, tulburare de personalitate, tulburare de comportament- toate, manate de un comportament incoerent si agresiv. Totul ar fi fost ascuns de inspectori.

Valentin Jucan- purtator de cuvant Consiliul Judetean Cluj: Dupa ce minorul a decedat, am constatat ca la momentul la care a fost redat familiei printr-o hotarare a instantei, au existat intr-adevar niste verificari, dar

acele verificari puteau fi facute in alt cadru legislativ, mult mai obiectiv, fara sa fie anuntat inainte tutorele si fara sa se afle ca cineva urmeaza sa faca aceste controale.

Toate detaliile teribile au iesit la iveala dupa o ancheta ampla, demarata de consiliul judetean Cluj. Incompetenta mai multor angajati a dus la o decizie ce, ulterior, s-a dovedit a fi fatala.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Mărturie cutremurătoare despre femeia care și-a ucis copilul în bătaie: „Un monstru care poza în mamă eroină”

SILVIA CSEH, reporter Stirile Kanal D: Corpul de control trimis de presedintele CJ a ridicat mai multe documentele de la DGASPC pt ca vor sa afle cum a fost posibil ca mama sa isi ia inapoi copii chiar daca a fost cunoscuta cu probleme psihice.

Mai mult, psihologul institutiei a decis ca reintegrarea in familie este in beneficiul lor.

Reprezentantii Directiei pentru protectia copilului n-au vrut sa vorbeasca in fata camerelor. Au transmis, in schimb, un comunicat prin care sustin ca au facut totul ca la carte.

Femeia il avea, initial, in grija doar pe baietelul de 11 ani. Directia pentru protectia copilului ii luase gemenii, pentru ca femeia n-avea conditii sa-i intretina.

Dupa ce a facut rost de o locuinta sociala si i-a cerut pe micuti inapoi, asa zisa mama a inceput sa-i bata aproape zilnic.

Pe Luca l-a lovit pana cand a obosit, iar apoi a plecat de acasa cu ceilalti doi baieti ai sai. 8 ore a suferit, in dureri crunte, micutul abandonat in locuinta, pana cand si-a dat ultima suflare. Acum, autoritatile locale vor sa sesizeze si Avocatul Poporului in acest caz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si