VIDEO | Dezastru în gările din România. Inspectorii ANPC au dat amenzi uriașe

În gările din România așteptăm trenuri care nu mai ajung la destinație și modernizări promise doar pe hârtie. Inspectorii ANPC care au verificat gările din 42 de județe ale tarii au găsit nereguli grave: toalete murdare, uși care se închid cu sfoara și sali de așteptare unde scaunele sunt rupte. S-au dat amenzi de peste un milion de lei, însă călătorii - scârbiți de calvarul de a merge cu trenul în România, sunt siguri că nimic nu se va schimba.

Author: D.S. marți 18 februarie 2020 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sa astepti trenul intr-o gara din Romania e la fel de umilitor ca si calatoria fara sfarsit cu una dintre garniturile dezastruoase ale CFR.

Scaune rupte, peroane de asteptare in paragina si toalete mizerabile unde n-ai vrea vreodata sa fii nevoit sa intri. Imaginile dezolante vin de la inspectorii ANPC, care au gasit conditii de lumea a treia nu in una, ci in zeci de gari din intreaga tara.

Paul Anghel, director ANPC: În raportul pe care vi-l punem la dispoziție există inclusiv zona de tetiere murdare, banchete rupte, zona de toalete din trenuri care sunt murdare, trenuri care au geamuri fisurate sau sparte.

Citeste si: Un bărbat s-a plimbat gol pușcă prin Gara de Nord. Oamenii au rămas șocați! FOTO

La Bihor, de pilda- unul dintre judetele unde inspectorii au gasit probleme, gara din Osorhei este dovada ca timpul a stat in loc.

Aici trec 20 de trenuri zilnic pe ruta Oradea-Cluj si, in ciuda faptului ca garniturile sunt mereu pline pana la refuz, peronul este un real dezastru.

Calatorii care ajung aici, in gara din Osorhei, sunt intampinati de mizerie si conditii insalubre. Toaleta este in curte, nu este apa potabila, iar sala de asteptare e inchisa.

Dezastru în gările din România

Umilinta de a trece zilnic prin aceasta gara-fantoma o resimt mai ales angajatii CFR. Acest barbat lucreaza de 10 ani aici iar conditiile sunt un chin.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro

Nici in garile din Capitala nu e cu mult mai bine. Peticita de-a lungul vremii si niciodata reabilitata cu adevarat, cladirea uitata ne face de rusine mai ales fata de turistii straini care vin anual sa ne viziteze.

Toaleta de la Gara de Nord a fost oprită temporar, pentru că exista o gaură în pavimentul existent la toaleta pt bărbațI

În ultimele luni de mandat, Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor- avea în noua strategie de dezvoltare un plan de modernizare al gării de nord.

În mijloc, chiar pe liniile de cale ferată ar fi trebuit să crească un mall uriaş, cu arhitectură mdoernă şi o parcare generoasă. Actuala clădire a gării- monument istoric- ar fi trebuit păstrată intactă, dar ar fi trebuit complet reabilitată.

Razvan Cuc: Pornisem un studiu de fezabilitate pentru modernizarea gării de nord, deci un nou concept, sistematizarea tuturor acelor spaţii comerciale, dacă aţi văzut în gara de nord, mă rog, sunt distribuite aleatoriu, fără niciun fel de noimă!

Proiectul trebuia să aibă o perioadă de execuţie 2 ani, iar banii ar fi venit din fonduri europene. Foştii guvernanţi aveau planuri măreţe cu acest nod feroviar. Însă doar promisiuni şi termene.

Citeste si: VIDEO| Călător din trenul lovit de mărfar: „Daca era viteza mare, eram morți toți”

Citeste si: „S-a chinuit!” Văduva artistului a rupt tăcerea despre moartea lui Nosfe și a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt, în ultimele sale clipe!- kfetele.ro

Citeste si: Andreea Popescu, fosta dansatoare a Deliei, dezvăluiri neașteptate despre artistă:”Lumea a judecat-o foarte greșit, fără să se știe motivul. Vrea copii”- radioimpuls.ro

Un centru comercial, două terminale ultramoderne, căi ferate la 30 de metri sub pâmânt şi un nod feroviar care va lega Europa de Asia. Aşa arată cel mai îndrăzneţ proiect de la ministerul transporturilor, însă până acum autorităţile noastre nu au spus nici când vor demara modernizările propriu zise şi nici câţi bani vor cheltui în acest sens!

Peste 200 de amenzi cu o valoare totală de peste 1,2 milioane de lei au fost date de către Protecția Consumatorului.

Pe de altă parte, au fost verificate şi firmele care își desfășoară activitatea în gări sau în apropăierea acestora, de unde s-au scos de la vânzare aproape 300 de kilograme de alimente. Reprezentantii CFR promit remedierea problemelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si