VIDEO| Dezastru în urma inundațiilor. Județele în care situația este gravă. Anunțul autorităților

Inundaţiile au afectat 36 de localităţi din 18 judeţe, cele mai grave situaţii fiind în judeţele Argeş, Botoşani şi Hunedoara, anunţă vineri IGSU, care precizează că 160 de persoane au fost evacuate din zona inundabilă a Prutului.

Author: R.B. vineri 26 iunie 2020 , 09:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Inundaţii în 36 de localităţi din 18 judeţe. În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 43 de case, 208 de curţi şi 78 beciuri/subsoluri. Cele mai afectate judeţe de aversele torenţiale sunt Argeş, Botoşani şi Hunedoara”, anunţă IGSU.

Din cauza unei viituri formate pe râul Mâzgana, zeci de gospodării din localitatea Hârtieşti, judeţul Argeş au fost inundate. Din zona afectată au fost evacuate temporar 4 persoane (2 adulţi şi 2 minori), iar o căruţă în care se aflau 2 persoane a fost surprinsă de apă. Cele 2 persoane au reuşit să se salveze, iar animalul a fost scos din apă de pompieri.

Citeste si: Cod roşu de inundaţii, în România

”O altă situaţie deosebită se înregistrează la nivelul judeţului Botoşani, în zona inundabilă a râului Prut. În localităţile Baranca, Rediu şi Rădăuţi Prut, ca urmare a riscului ridicat de viitura, s-a acţionat cu pompieri şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor şi ai autorităţilor publice locale pentru consolidarea accesului în locuinţe cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip şi 500 metri liniari de panouri mobile. De asemenea, la nivelul judeţului Botoşani, din cauza riscului crescut de inundaţii, sunt evacuate 160 persoane, din care 81 în localitatea Baranca şi 79 persoane din localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu”, potriviti IGSU.

Ploile au produs efecte majore şi în 8 localităţi din judeţul Hunedoara, unde mai multe gospodării au fost inundate, echipajele ISU acţionând pentru evacuarea apei din peste 120 de locuinţe,

curţi şi beciuri.

Citeste si: Meteo. Cod roșu de inundații majore. Zeci de județe se află sub cod portocaliu

Având în vedere că, în unele zone, apele s-au retras şi nu mai există pericol de inundaţii, 75 de persoane evacuate în zilele anterioare din localităţile Aiud/AB- 40 persoane, Rodna/BN- 26 persoane, Feneş şi Teregova/CS- 3 persoane, Valea Vişeului/MM- 2 persoane şi Hârtieşti/AG- 4 persoane au revenit la domiciliu.

Traficul rutier este blocat pe 2 drumuri judeţene (DJ 668 şi DJ 668A/Hunedoara), restricţionat pe alte 3 drumuri judeţene (DJ 106E/Alba, DJ 137A/Braşov şi DJ 153/Mureş) şi a fost temporar afectat pe 1 drum judeţean (DN10/Covasna).

Citeste si: VIDEO| PRĂPĂD în urma ploilor abundente. Viituri devastatoare în mai multe localități din țară

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase, se desfăşoară intervenţii în 2 judeţe, Arad şi Hunedoara. pentru evacuarea apei din curţi şi pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si