VIDEO- Din ce în ce mai multe state europene se închid din cauza COVID

Tot mai multe state europene își închid granițele pentru turiști și acceptă doar călătoriile care nu suportă amânare, cum ar fi intrarea în țară a muncitorilor.

Author: Iulian Ciurea luni 01 februarie 2021 , 19:29

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Stațiunea bulgărească Bansko a fost preferată de turiști. Mulți dintre cei pe care îi vedeți în imagine au intrat în Bulgaria înainte ca autoritățile de la Sofia să schimbe regulile și să solicite un test Real Time PCR. La coada uriașă de la telecabină, cel mai des s-a auzit limba română.

Traficul s-a triplat la vama Giurgiu, ajungând la aproape șase mii de persoane cu o zi înainte de schimbarea regulilor. În doar 3 zile, 16 mii 800 de români au intrat în Bulgaria.

Cei care nu s-au grăbit trebuie să adune la costurile vacanței încă 3-400 de lei de persoană, preţul unui test efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Bulgaria.

„În vamă nu a fost aglomerat, nu cred că a durat 15 minute. A fost obligatoriu să prezentăm testele COVID negative.
Nu se compară condițiile cazării. Și la un preț mult mai acceptabil față de România”, spun turiștii.

Restricții de intrare în tot mai multe state europene, din cauza COVID

Inclusiv Croația, Spania, Irlanda, Serbia și Turcia solicită un test Real Time PCR pentru a permite accesul străinilor. Lucrurile sunt și mai complicate în Olanda.

Ne mutăm în aeroportul Otopeni. Un tânăr trece prin Amsterdam și a fost nevoit să facă două teste.

În schimb, Austria și Rusia impun carantina celor care ajung pe teritoriul lor, indiferent de unde vin. În Germania și Marea Britanie prezentăm un test PCR, dar tot nu scăpăm de izolare. Italia și Malta au reguli ceva mai simple: avem de ales: test sau carantină. Pe de altă parte, în Danemarca e obligatoriu testul, iar carantina este recomandată.

E mult mai lungă lista statelor europene care interzic toate călătoriile neesențiale. E vorba de Grecia, Cipru, Cehia, Ungaria sau Belgia. Iar autoritățile din Franța și Portugalia recomandă doar călătoriile urgente, iar cei care se încumetă, trebuie să prezinte un test Real Time PCR negativ.

Călătorii trebuie să fie atenți la restricțiile de călătorie impuse de diverse state europene

Așa se face că în aeroportul din Otopeni găsim doar români care merg la muncă. Nici vorbă de turiști.

- Ne-au transmis să stăm la 1 metru jumătate, doi de celelate persoane. Practic, să respectăm regulile.

- Vă e teamă să călătoriți în perioada asta, cu pandemia?

- Un pic teamă, un pic teamă, spun oamenii.

Cum regulile se schimbă destul de des, e important să ne informăm înainte de a porni la drum.

„Informații de la compania aeriană putem primi pe sms sau prin mail, dar nu e indicat să ne bazăm doar pe asta. Putem accesa pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe, unde sunt centralizate toate restricțiile impuse de alte state”, relatează reporterul Kanal D.

Cele mai mari cinci aeroporturi din România au înregistrat anul trecut o scădere a numărului de pasageri cu 70 de procente, ceea ce echivalează cu pierderi de sute de milioane de euro.

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si