VIDEO - Dinozaur preistoric înalt de 11 metri, expus în parcul de la Râșnov

Un nou dinozaur preistoric și-a făcut loc printre exponatele din parcul de la Râșnov. Creatura uriașă ajunge la o lungime de 11 metri.

Iulian Ciurea, luni 19 aprilie 2021 , 14:52

Diplodocus dinozaur dinoparc
Un dinozaur înalt de 11 metri a fost adus în parcul de la Râșnov[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În urmă cu aproape 150 de milioane de ani, Diplodocus trăia într-o zonă intens populată cu dinozauri uriași în nord vestul Americii. Animalul preistoric era erbivor, iar gâtul extrem de lung îl ajuta să se hrănească cu frunzele din copaci.

Noul exponat este singurul dinozaur dublat din parcul de la Râșnov. Astfel, vizitatorii pot admira creatura uriașă în două ipostaze la fel de impresionante.

Parcul de la Râșnov expune un dinozaur preistoric ierbivor

„El este Diplodocus, unul dintre cei mai mari dinozauri care a trăit pe Pământ. Aceasta este poziția lui naturală, când pășea pe pământ, iar așa avea o lungime de 33 de metri. În momentul în care se hrănea, animalul preistoric se sprijinea în coadă și stătea pe cele două picioare din spate și așa ajungea să aibă o lungime de 11 metri, adică aproximativ dimensiunea unui bloc cu patru etaje”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Dimensiunile impresionante ale dinozaurului au atras turiștii ca un magnet. Cu greu au rezistat curioșii să nu își facă fotografii lângă creatura uriașă, cu care să se laude, mai apoi, pe rețelele de socializare.

„Am auzit că sunt dinozauri noi și de aia am venit. De aia am și venit că am auzit că este ceva nou. Cumnatul zice că a auzit la radio și am zis să venim până aici. E frumos. Pentru copii am venit”, spun vizitatorii.

Peste o sută de dinozauri în Parcul de la Râșnov

Parcul cu dinozauri de la Râșnov se întinde pe o suprafață de trei hectare și adăpostește zeci de exemplare de toate formele și dimensiunile.

În pădure există și zone interactive cu animale preistorice mișcătoare, dar turiștii pot admira și strămoșii necuvântătoarelor care trăiesc în zilele noastre.

„În momentul acesta avem aproximativ o sută de dinozauri. Cel mai mare este Seismosaur. Având o lungime de 50 de metri, iar cel mai mic este o reptilă micuță care măsoară în jur de 30 de centimetri”, explică administratorul parcului.

Un bilet de intrare in parcul cu dinozauri costă 30 de lei pentru adulți și 23 de lei pentru copii.

Micuții cu vârste mai mici de trei ani pot admira dinozaruii gratuit.

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una... Harun din serialul "Hercai", poveste intensa de iubire alaturi de una dintre cele mai frumoase si talentate actrite din Turcia! Iata cine i-a cucerit inima carismaticului Ahmet Kayakesen!
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
spotmedia.ro
Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților... Bucureștenii plătesc lunar aproape 6,5 milioane de euro pentru salariile angajaților din cele 7 primării din Capitală. Unde se duc cei mai mulți bani
b1.ro
Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO) Veste de ultimă oră despre Oana Sârbu! (FOTO)
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
infoactual.ro
12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta 12 mai, sărbătoare cu cruce albastră! Orice bun creștin trebuie să știe asta
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si