VIDEO | Domnia lui Akihito, la final. Cine ii ia locul pe tronul Japoniei

Moment istoric in Japonia unde imparatul Akihito, care a condus tara timp de 30 de ani a abdicat de la tron printr-o impresionanta ceremonie. Ii va urma la conducerea tarii, printul mostenitor al coroanei, Naruhito. Acesta va deveni incepind de maine al 126 lea imparat al Japoniei.

D.S., marți 30 aprilie 2019 , 17:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Imparatul Akihito: De cand am urcat pe tron, acum 30 de ani, mi-am indeplinit sarcinile de imparat cu un profund sentiment de incredere si respect pentru poporul meu si ma consider extrem de norocos ca a fost

Ceremonia de abdicare a lui Akihito, urcat pe Tronul Crizantemelor in urma cu 30 de ani, a inceput azi dimineata, la Tokyo. Imparatul japonez s-a rugat la zeita Soarelui, Amaterasu, considerata strabuna familiei imperiale.

Printul mostenitor, Naruhito

Citeste si: Japonia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de rujeolă din ultimii 10 ani

Abdicarea propriu zisa a fost marcata printr-o ceremonie scurta si simpla, desfasurata la Palatul Imperial. 300 de persoane au asistat la finalul unei ere imperiale, supranumita Heisei, "Pace pretutindeni", si care a fost transmisa in direct la posturile de televiziune locale.

Perioada domniei sale este privita de analisti drept o revolutie pasnică de la monarhia divină, care a dominat Japonia mai bine de doua mii de ani. Akihito a dorit sa arate că este un mare iubitor al poporului si al pacii la nivel mondial.

I-a stat alaturi, in toti acesti ani, imparateasa Michico, poate cea mai iubita împarateasa a Japoniei.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si