VIDEO | Două spitale de copii din Capitală nu au avut timp de trei zile apă caldă și căldură

Două spitale de copii din Capitală nu au avut timp de 3 zile nici apă caldă și nici căldură în calorifere. Este vorba despre Spitalul Marie Curie și Centrul de recuperare Robănescu, aici unde în total stau internați peste 400 de copii.

R.B., vineri 15 noiembrie 2019 , 19:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Scenele sunt filmate în cabinetul managerului de la Centrul de recuperare pentru copii Robănescu din Capitală. Calorifelul electric încă frigă după 4 zile în care în saloanele pline cu pacienți nu a fost căldură deloc. Mai rău de atât a fost lipsa apei calde. Părinții și infirmierele s-au descurcat cum au putut ca să-i spele pe cei mici.

Totul a pornit de la o avarie RADET, care a devenit parcă o tradiție în ultimii ani, spun managerii celor două unități medicale. Nu e pentru prima oară când se confruntă cu astfel de situații-limită.

Citeste si: Anchetă în cazul unei femei însărcinată în luna a opta care a murit la Spitalul Judeţean Buzău

”E prima oară când văd atâta tevatură pentru chestia asta care e obișnuită. Plus că a fost vreme caldă, de asta nu s-a băgat de seamă”, spune Liliana Pădure, managerul Centrului de recuperare Robănescu.

Dacă medicii și managerii s-au învățat cu lipsuri, autoritățile ar trebui să înțeleagă că nu e de joacă. Vorbim de bolnavi cu vârste extrem de fragede, fără apărare, pentru care igiena ar trebui să fie sfântă. Orice mică infecție le poate fi fatală.

Citeste si: Medic de familie, cercetat de poliţişti, după ce a eliberat fără drept adeverinţe pentru mai multe persoane ca acestea să justifice utilizarea urnei mobile la alegeri

”Dacă vreo mămică a avut nevoie, am dat drumul la aerul condiționat care funcționează și pe căldură. Cu apa caldă, sigur, s-a încălzit pentru copiii fără mamă, în rest, mamele se descurcă, că au șervețele igienice”, spune Liliana Pădure, managerul Centrului de recuperare Robănescu.

Astăzi, la Spitalul Clinic de urgență Marie Curie a fost trimisă inclusiv o echipă de la Ministerul Sănătatății, însă acesta a ajuns după ce situația a fost remediată.

Mai grav e că avariile sunt tot mai dese, tot mai periculoase și greu de reparat. La fel ca blocuri, oricând există riscul ca spitalele să rămână fără căldură și apă caldă, având în vedere că țevile sunt mâncate de timp, rugină și nepăsare.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si