Marius Balo: Am fost condamnat la 8 ani de inchisoare pentru acuzatia de complicitate la frauda contractuala.

Abia isi stapaneste glasul profesorul universitar, incarcerat in urma cu 5 ani, intr-un penitenciar din Shanghai.

Omul cere, cu disperare sa fie adus in Romania. N-are pretentii de a fi eliberat, ci doar vrea sa scape de calvarul trait in China, pe nedrept.

Acolo, a fost condamnat pentru ca a primit 80 de dolari de la trei cetateni, fara sa stie ca banii sunt furati.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Acasa clujeanul are o singura ruda in viata. Unchiul sau este cel care se zbate sa il aduca acasa, iar de putinele ori cand poate vorbi cu el la telefon Marius ii spune ca trece prin umilinte grele, este torturat si fortat sa munceasca doar ca sa primeasca mancare a doua zi.

Drama profesorului român încarcerat în China

Recent Marius a fost vizitat de consulul Romaniei din Shanghai care i-a transmis ca statul chinez este de acord cu transferul sau in Romania, daca autoritatile de aici ar da la schimb un detinut chinez.

Marius Balo: Daca voi fi preferat in detrimentul acelui chinez, cu toate ca nu voi putea imediat sa indrept balanta, imi voi dedica intreaga viata si toata energia acestei inimi care bate in mine, pentru a ma pune in slujba semenilor mei.

Citeste si: VIDEO| Drama unui profesor român întemnițat în China. Avocații spun că a fost condamnat pe nederept

Marius ar putea fi deja in Romania daca autoritatile romane s-ar fi implicat in acest caz, spune avocatul sau.

Eugen Iordăchescu- avocatul lui Marius Balo: Din pacate, toate eforturile care au fost demarate incepand din primavara anului 2017 s-au blocat in acest moment datorita faptului ca in fruntea a doua institutii foarte importante, vorbim de Ministerul Justitiei si Ministerul de Externe nu se afla ministri care sa poata sa realizeze aceste demersuri necesare pentru transferul executarii pedepsei.

Marius Balo s-a stabilit in China in anul 2010, cand i s-a oferit un post de profesor de limba engleza la o scoala privata.

Apoi s-a angajat ca profesor la o univesitate din Beijing.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si