”Suntem printre țările cu cea mai slab dezvoltată infrastructură din Europa, iar atunci când se modernizează câte un drum, asfaltul nu rezistă prea mult. Un exemplu de acest fel vine din județul Iași. O șosea reabilitată cu fonduri europene de 12 milioane de euro se surpă după jumătate de an de la finalizarea lucrărilor”, a transmis Christian Sabbagh.

”Mă bucur foarte mult că am rezolvat și problema drenurilor, dar și problemele de alunecare de teren”.

Ce părere au localnicii de drumul cu probleme?

Anunțul a fost făcut cu mare fast de președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, în urmă cu șase luni. Doar că problemele de pe drumul modernizat cu 12 milioane de euro au fost rezolvate până... la prima ploaie mai puternică.

”Trei săptămâni după ce l-au terminat, la prima ploaie a plecat”, a spus un localnic.

”Prima dată am început să înjur, după care mi-am dat seama că păcatul e tot al meu”, a mai zis cineva.

Drumul proaspăt modernizat a început să se surpe și să se crape pe mai multe porțiuni de câteva sute de metri, în localitatea Potângeni. Nu este, însă, pentru prima dată când se întâmplă asta. Aceleași probleme au apărut, anul trecut, în localitatea Bulbucani.

”Nu se poate, după mai puțin de un an de zile de când s-a făcut recepția, uitați, drumul să arate în halul ăsta, e ceva bătaie de joc. Pur și simplu, jumătate de drum pe 200 de metri se crapă, pleacă la vale la fiecare ploaie pleacă și drumul, este ca în Meșterul Manole, ce a făcut anul trecut, anul ăsta se surpă”, a explicat Maricel Popa, fostul președinte.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citește și: Înmormântare oprită de urs. Cortegiul funerar, fugărit de animalul sălbatic. "Vine! Vine încoace"

Actuala conducere a Consiliului Județean Iași ne spune, însă, că vina este una comună, se știa despre alunecările de teren din zonă înainte de începerea lucrărilor, însă s-a ales varianta de modernizare... mai ieftină.

”Proiectul, ca să nu fie un proiect major, trebuia să se limiteze la 75 de milioane de euro valoarea eligibilă din fondurile europene și de aceea, probabil a făcut rabat în anumite zone la abordarea unor soluții constructive de o calitate superioară”, a spus Marius Dangă, Vicepreședinte CJ Iași.

Cât a costat întregul proiect?

În timp, politicienii aruncă vina de la unul la altul, localnicii din cele 11 comune care ar fi trebuit să fie conectați la rețeaua trans-europeană de transport se uită cum drumul se fărâmă de la o ploaie la alta.

”Un drum trebuie să aibă o garanție, nu îl facem azi și peste 3 ani îl repari”,

a mărturisit un localnic.

Citește și: A stabilit un record de viteză, pe șoselele din România! Cu cât a circulat un bărbat pe un drum național?

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii din culisele festivalului Electric Castle 2024: "Totul e calculat la minut, nu-ți permiți întârzieri". De unde sunt aduse sistemele de sonorizare- radioimpuls.ro

”Mergem înainte, ca la noi nu-i niciunde”, a adăugat altcineva.

Modernizarea lotului de 30 de kilometri de drum face parte dintr-un proiect în valoare de 100 de milioane de euro – bani de la Uniunea Europeană pentru asfaltarea a 167 de kilometri din județele Iași și Suceava.

Datele Institutului Național de Statistică arată că peste 26% din drumurile publice din țara noastră sunt străzi pietruite şi de pământ


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si