VIDEO | Electrocasnice făcute de roboți

S-a deschis cea mai performanta fabrica din Romania. Aici se produc electrocasnice prin tehnologia 4.0. Este vorba despre aparate conectate la internet, roboti de ultima generatie si procese 100% automatizate. Se estimeaza producerea a 2,2 milioane de produse pe an, fiind cea mai mare fabrica de electrocasnice din Europa.

Author: D.S. vineri 04 octombrie 2019 , 20:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In aceasta fabrica de electrocasnice 70% din procese sunt automatizate. Sunt folosite cele mai recente tehnologii de inteligenta artificiala si cei mai performanti roboti.

Vorbim despre o tehnologie de ultima generatie, asa ca toate aparatele sunt conectate la internet. Astfel, fiecare pas poate fi urmarit in timp real pe aceste ecrane. 

Murat Buyukerk manager general: Puteti vedea in spatele meu toate aceste ecrane. Urmarim in timp real productia, cum afectam mediul, energia, electricitatea, numarul de productie, calitatea. Totul este digital.

Citeste si: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Din ce 400 de angajati care muncesc aici, 75% lucreaza in birouri si doar un sfert printre roboti.

Georgiana Grimm, reporter Stirile Kanal D: Acest robot se ghideaza dupa codurile de pe podea si in functie de obstacolele care ii apar in cale. Rolul lui in acest depozit este sa aduca materialele necesare pentru asamblarea produselor.

Este prima fabrica din tara cu tehnologie de ultima generatie. Acesti roboti pot spori poductivitatea cu 30%.

Murat Buyukerk, manager general: In primul an, capacitatea este de 1,1 milioane de produe. Iar la finalul anului viitor, in 2020, planuim sa producem 2,2 milioane de unitati.

Fabrica are o suprafata de 42 de mii de metri patrati, ceea ce o face cea mai mare din Europa, iar investitia totala se ridca la 150 de milioane de euro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si