VIDEO | Elevi intoxicați după dezinsecție. Cazurile de acest gen sunt tot mai dese

Zeci de părinți au trăit momente de panică, după ce 25 de copii din două școli au ajuns de urgență la spital, direct din sala de clasă. Micuții au început brusc să se simtă rău, să aibă senzații de amețeală și greață. Se pare că ar fi fost vorba de produse folosite la curățenie și dezinsecție.

D.S., miercuri 12 februarie 2020 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

A fost cod roșu în Dolj, unde ambulanțele abia au făcut față să transporte la spital nu mai puțin de 25 copii de clasa a treia și a patra care au spus că se simt rău, în două școli, aflate la 50 de km distanță.

Micuții au fost mai întâi consultați la fața locului, apoi s-a decis că au nevoie de asistență medicală mai amănunțită. Unii dintre ei abia se mai puteau ține pe picioare.

Au fost imagini șocante la spitalul județean din Craiova - zeci de copii care nu se simt bine, coborâți din ambulanțe și conduși spre intrare de profesori și de personalul SMURD.

Citeste si: Asistenta din Vaslui bătută de soțul psiholog ar fi fost otrăvită cu antigel. Substanța era pusă în diferite băuturi chiar de către soțul ei

Alarma s-a dat mai întâi la o școală din Dăneți, apoi, după nici două ore, la una din Dăbuleni. Speriați de moarte, părinții micuților au alergat într-un suflet la spitalele unde le-au fost duși.

În Dăneți, totul a pornit, se pare, de la o substanță folosită la curățenie, și nu de la dezinsecție, așa cum s-a crezut inițial, deși vecinii școlii sunt de altă părere.

Elevi intoxicați după dezinsecție

Totuși, învățătorul uneia dintre clase susține că s-ar fi făcut curățenie și cu o zi înainte, iar copiii nu au avut niciun fel de simptome. Părerea lui este că a fost o toxiinfecție.

În Dăbuleni, însă, se pare că a fost vorba de o substanță folosită la dezinsecție, substanță numită Surfanios Premium, dar care teoretic nu poate pune în pericol sănătatea.

Citeste si: VIDEO | Dosar penal în cazul copiilor intoxicați la Școala 133 după dezinfecție

Cu ajutorul autospecialei CRBN au fost făcute teste ale aerului din clasele cu probleme. Măsurătorile nu au arătat depășirea limitelor admise.

Reprezentanții ministerului sănătății au anunțat că inspectorii sanitari au început deja verificări în cazul produselor folosite pentru curățenie și dezinsecție în cele două școli din Dolj.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si