Nici bine nu a început anul școlar 2023-2024 că probleme au și început să apară. După ce chiar ministrul Educației a anunțat că toți elevii vor beneficia de transport gratuit din 11 septembrie, pe tot parcursul anului școlar, astăzi, elevii au fost puși în situația de a-și achiziționa bilete din banii lor.

”Exact ca în trecut, după îndelungi aşteptări, nu vor mai putea acorda subvenţia către elevi din propriul buzunar”

”Evident că luni începe şcoala şi pentru că HG-ul a apărut vineri – 8 septembrie, nici elevii, nici unităţile şcolare sau inspectoratele şi evident nici firmele de transport nu pot aplica nimic din această gratuitate, drept pentru care s-a instalat haosul. Din nou, în aceeaşi manieră penibilă şi cu acceaşi lipsă de dialog constructiv, sfidând toate amendamentele perfect justificate, politicul încearcă într-un mod penibil să îşi salveze imaginea şi atât. Toţi cei afectaţi însă de această nouă hotărâre de guvern, rămân să se descurce, fiecare cum poate şi toate acestea în condiţiile în care era atât de simplu dacă se dorea cu adevărat susţinerea acestor elevi…modelul oricărei ţări europene.(...) În lipsa listelor cu elevii ce beneficiază de gratuitate, ce nu pot apărea peste weekend, operatorii de transport trebuie să emită bilete de călătorie contracost. Ulterior, numai după primirea listelor, cel mai devreme după 1 octombrie, vor depune o întreagă documentaţie pentru recuperarea sumelor aferente titlurilor gratuite oferite şi vor aştepta pentru o perioadă nedeterminată să primească banii de la stat.

Exact ca în trecut, după îndelungi aşteptări, nu vor mai putea acorda subvenţia către elevi din propriul buzunar şi o vom lua de la capăt”, au transmis reprezentanţii FORT. 

Citește și: EXCLUSIV: Olimpicii la matematică ai țării alături de profesori, reuniți în Tabăra pentru performanță la Huși/ Ionel Sandu: ”Facem ceva pentru copiii care zicem noi că o să aducă un plus valoare țării”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

”Lipitorii de afişe din aparatul guvernamental nu au înţeles nici până acum că singura cale firească este să acorde transport gratuit tuturor elevilor iar contractele de servicii publice cu operatorii de transport să prevadă compensarea din bugetele CJ-urilor sau după caz a Ministerului Educaţiei pentru transportatori. Nici educaţia şi nici serviciile publice nu reprezintă priorităţi pentru politicienii români iar acest lucru se reflectă încă odată, începând de mâine în drumul către şcoală, în buzunarul tuturor ”, au mai spus reprezentanţii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT).

Asociațiile de elevi din țară au anunțat că vor acționa în instanță

Și Asociația Elevilor din Constanța (AEC) își exprimă revolta faţă nepăsarea Ministerului Educației în asigurarea transportului gratuit al elevilor.

Citește și: EXCLUSIV: Copiii, eroi în cărțile pe care le citesc/ Ioan Șerbu: ” O poveste personalizată te face să te simți foarte special”

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

”Asociațiile de elevi din țară au avertizat că Hotărârea de Guvern va fi una inaplicabilă, care nu va duce în mod real la asigurarea gratuității, depunând amendamente atunci când proiectul se avea în stadiul de proiect și susținându-le în cadrul dezbaterii publice organizate de Minister. Și Consiliul Economic și Social, prin aviz, a constatat anumite probleme semnalate de asociațiile de elevi, precum contradicții cu legislația europeană. Ministerul Educației a refuzat, din nou, să țină cont de aceste observații, batjocorind procesul de transparență decizională. Astfel, aroganța și autosuficiența acest instituții sunt singurele motive pentru care elevii navetiști, astăzi și în viitorul an școlar, vor abandona școala.  Vom acționa în instanță Hotărârea de Guvern pentru ca toți elevii navetiști să poată beneficia de transport gratuit! , a transmis printr-un comunicat Asociația Elevilor din Constanța.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si