„Elevii și profesorii se vor bucura de o nouă zi liberă. Când va fi aceasta știe colega mea, Ellvira Costache”, a spus Simona Pătruleasa.

Citește și: Subiecte Română Evaluare Națională clasa a 6-a: La ce oră și unde se publică testele și baremul?

Care este motivul pentru care elevii și profesorii vor avea liber pe 5 iunie

Ellvira Costache, reporter: Miercuri, pe 5 iunie, elevii și profesorii sărbătoresc Ziua Învățătorului.

Aceștia nu vor veni la școală, așadar se vor bucura de o zi liberă. Această zi este sărbătorită în fiecare an și reprezintă data nașterii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului românesc modern.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Andreea Antonescu a spus ce crede despre relația Andreei Bălan cu Victor Cornea! Ce reacție a avut când a auzit de nunta secretă a prietenei sale: „Adevărul îl știm noi”- wowbiz.ro

Citește și: Zile libere în luna iunie 2024. Cât durează minivacanța

Unii părinți consideră că Ziua Învățătorului trebuie sărbătorită la școală

Ellvira Costache, reporter: Este important de menționat faptul că această zi nu va fi recuperată de către elevi și profesori. Apariția zilei libere de 5 iunie a stârnit, însă, o serie de controverse printre părinți. Sunt voci care spun că Ziua Învățătorului ar trebui să se celebreze la școală, iar profesorii să fie alături de elevii lor, nu separat.

Această situație se repetă și pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Totodată, părinții se plâng că nu au cu cine să îi lase pe copii în această zi liberă. Cât despre finalul anului școlar, mai sunt patru săptămâni până la vacanța de vară. Mai devreme vor termina elevii din anii terminali. Cei din clasa a 12-a vor încheia anul școlar pe 7 iunie și vor susține prima probă a examenului maturității pe 1 iulie, iar cei din clasa a 8-a vor termina pe 14 iunie și vor susține Evaluarea Națională pe 25 iunie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si