VIDEO - Enoriașii cultelor din România sunt îndemnați să se vaccineze

Reprezentanții cultelor din România își îndeamnă enoriașii să se vaccineze. Primul care a făcut acest lucru este preasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului

Author: Iulian Ciurea luni 11 ianuarie 2021 , 19:18

Enoriașii din România, îndemnați să se vaccineze de către preoți, nu sunt foarte încântați
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Înalt PreaSfințitul Calinic- Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului- e printre primele fețe bisericești care îndeamnă credincioșii să pună binele în față- nu răul și să se vaccineze.

Și arhiepiscopul Tomisului s-a schimbat radical. După ce luna trecută spunea că nimeni nu știe ce conține vaccinul și că ar fi o îndrăzneală prea mare pentru el să-l propovăduiască- acum are o cu totul altă părere.

„Am dobândit niște cunoștințe, m-am documentat, noi nu umblăm cu păreri!”, spune Teodosie.

Enoriașii din România, îndemnați să se vaccineze de către preoți, nu sunt foarte încântați

Doar că nu toți au de gând să facă ce zice popa. În comuna Hotarele din Giurgiu- de pildă- conspirațiile bat orice vorbă duhovnicească.

„Nu, nu! Eu nici nu merg la biserică, dar nu... e bine să crezi în sinea ta. Să crezi în Dumnezeu sau să crezi în cine crezi tu, dar asta cu preotul nu!”

Pentru alții- însă- cuvântul preotului e sfânt!

- Deci, dacă preotul o să vă spună...

- Da, da, da, cu siguranță. O să facem. Acum, când ne-o veni rândul. Până ajunge la noi, cred că ne-apucă toamna, spun oamenii.

Îndemn la vaccinare și din partea reprezentanților Bisericii Catolice, inclusiv a Papei Francisc

„Patriarhia Română a trimis în aceste zile către ierarhi o broșură informativă!”, spun reprezentanții Patriarhiei, care adaugă că vaccinarea este o decizie personală care trebuie făcută în cunoștință de cauză.

„Am văzut astăzi o ştire că se vaccinează şi Raed Arafat, preşedintele. În concluzie, dacă peste o lună de zile sunt în regulă, mă vaccinez şi eu”, spun alții.

Până atunci- însă- preoții îi sfătuiesc pe oameni să nu lase problema vaccinării să-i învrăjbească- ci să se informeze din surse autorizate. Și Biserca Catolică îndeamnă la imunizare. Însuși Papa Francisc a anunțat recent că se va vaccina.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si