Reporter: Putem sa comunicam mai mult cu oamenii din jurul nostru, dar ajungem sa fim, de cele mai multe ori, mai singuri decat eram acum cativa ani. De ce se intampla lucrul acesta?

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: La ora actuala, oamenii nu mai au nevoie sa supravietuiasca impreuna, pentru ca mai degraba se incurca unii pe altii si se calca pe bombeu. Practic, sunt atat de multi oameni incat e ca un fel de inflatie si iti doresti mai degraba sa scapi de ei.

De asemenea, relatiile intre oameni au devenit superficiale, nu mai sunt atat de suculente, atat de intense.

Reporter: De la singuratate la depresie este un mic pas. Cum facem sa nu ajungem sa avem depresii?
CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Exista singuratate benefica si exista singuratate morbida. Singuratatea benefica este cand tu esti un om creativ, cand tu ai nevoie sa te regasesti pe tine, cand tu esti multumit de tine si ai vrea sa faci ceva in plus si te incurca ceilalti. Si exista singuratatea morbida care incepe sa aiba ingrediente de depresie.

Citeste si: Cum a aflat mama Cristinei Țopescu de moartea fiicei sale ”Este inuman să afle așa”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Oamenii au nevoie, in general, de o motivatie externa ca sa poata functiona iar aprecierea celor din jur este foarte importanta.

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Singuratatea trebuie sa aiba un sens si barbatii stiu sa foloseasca singuratatea intr-o maniera utila dar femeile nu.. Femeile percep singuratatea ca fiind un abandon, nu o buna ocazie de a evolua. Trebuie sa inveti cum sa te faci iubit si necesar si atunci singuratatea ta nu va depasi limita.

Pentru ca nu vei fi lasat de ceilalti, o sa vina ei sa te vada si nu o sa te lase in pace. De exemplu, nepotei pentru un bunic.

Foarte multi oameni, ca sa scape de singuratate isi iau animale de companie,insa specialistii sustin ca nu intotdeauna acestea ne pot ajuta.

CRISTIAN ANDREI- PSIHOLOG: Animalele au niste efecte benefice, limitate. Ele sunt fericite asa cum sunt ele si in preajma ta daca tu te porti cu ele in limita animalelor si nu vrei sa le umanizezi pe ele. Exista oameni care pretind ca iubesc animalele fdar ei sunt singuri, nu sunt fericiti, sunt oameni care au fost dezamagiti de ceilalti oameni si se refugiaza in convietuirea cu animalele.

Citeste si: VIDEO| Secretul vieții fără stres. Sfaturile psihologului Cristian Andrei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si