VIDEO - Experiență unică pentru vizitatorii Muzeului militar din Sibiu

Holograme 3D care permit vizualizarea obiectelor din mai multe unghiuri, vitrine cu display transparent. O experiență unică la muzeul militar din Sibiu.

Author: Iulian Ciurea marți 26 ianuarie 2021 , 14:45

muzeu holograme sibiu
Muzeul de istorie militară din Sibiu oferă o experiență 3D de neuitat[Sursa foto: Observator]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Holograma istoricului Nicolae Bălcescu ii intampina pe vizitatorii muzeului de istorie militara de la Academia Fortelor Terestre din Sibiu.

„Holograma lui Nicolae Balcescu a fost realizata cu ajutorul colegilor de la Teatrul National Radu Stanca si actorului Liviu Vlad, cel care a transpus in opera discursul lui Nicolae Balcescu”, explică muzeografii.

Hologramele oferă o experiență de neuitat la Muzeul Militar

Pe langa aceasta holograma toate vitrinele cu exponate au fost digitalizate. De exemplu un curs care este prezentat într-un mod inedit într-o vitrină cu hologramă 3D.

„Toate piesele am incercat sa le punem in valoare intr-un alt mod decat intr-un muzeu clasic”, spun muzeografii.

Tehnica moderna îiajuta sa prezinte caracteristicile tehnico tactice si modul de functionare al armamentului cu care militarii romani au fost dotati pe parcursul istoriei.

„Ne-am dorit in primul rand sa cream conditii optime pentru pastrarea obiectelor de patrimoniu pe care le detinem, obiecte care sunt deosebit de valoroase precum si prezentarea castor intr-o maniera moderna si de ce nu mult mai atractiv pentru tinerele generatii”, spun gestionarii muzeului.

Intrarea la muzeu este gratuita.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si