"Șoferii care conduc Dacia sunt sfătuiți să evite Pasajul Oituz din Municipiul Bacău, după ce au fost semnalate probleme la sistemul de frânare al mașinilor. Oamenii spun că mașinile activează frâna de urgență în mod aleatoriu în interiorul pasajului fără să existe vreun obstacol în drum. Eroarea ar fi provocat în zonă numeroase accidente după ce vehiculele care veneau din spate s-au izbit în cele oprite brusc. Straniu este că eroarea se produce doar în acel pasaj din Bacău.

Reprezentanții Dacia au transmis că nu doresc să comenteze așa-zise fenomene paranormale", a transmis Cristian Sabbagh.

Pasajul în care se opresc mașinile

Aceasta ar fi eroarea care le dă bătăi de cap șoferilor mașinilor Dacia, dotate cu sisteme de frânare automată. Atunci când autoturismele ies din pasajul Oituz din Municipiul Bacău, sistemul de siguranță pare că se acționează din senin. Mașina este oprită brusc și doar norocul a făcut ca nicio altă mașină să nu vină din spate. Din acest motiv, în zonă ar fi avut loc mai multe accidente. Claudiu este unul dintre cei cîruia i s-a oprit mașina.

"Eram în drum spre servici, când am trecut pe sub pasaj s-a oprit brusc! a trebuit să pun pe avarii, să plec din drum! Dacă nu eram atent, sau dacă nu erau alții din spatele meu, puteau să mă accidenteze! Să facem un accident in lanț!", a spus un participant la trafic.

Clienții care au cumpărat o astfel de mașină spun că s-ar fi adresat dealerului auto, însă fără rezultat. Li s-ar fi comunicat că situația este cunoscută și că trebuie să conducă cu atenție în pasaj, însă până acum nu ar fi fost rechemată nicio mașină în service și nici nu ar fi fost modificat sistemul de frânare. Experții ne sfătuiesc să avem mai mare grijă cu sistemele de siguranță, pentru că în loc să ne ajute, ar putea mai mult să ne încurce.

"Sistemele de siguranță au un anumit punct, o anumită limită până la care sunt eficiente și sar în ajutorul conducătorului auto. Iată că se dovedește că aceste sisteme care ar trebui să ne facă viața mai frumoasă și sigură, unele dintre ele, nu fac decât să reprezinte un pericol!", a declarat Sorin Ene, pilot.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Este ciudat faptul că defecțiunea apare doar în zona Pasajului Oituz. Deși au fost contactați, reprezentanții Dacia au refuzat să ofere un punct de vedere pe motiv că eroarea nu ar fi a sistemului de frânare, ci a pasajului.

Reprezentanții unui service auto spun însă că de vină ar fi înclinația rampei de la ieșirea din acel pasaj, care ar fi prea mare, iar senzorul mașinii îl detectează ca fiind un zid.

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat astăzi Uzina de automobile Dacia de la Mioveni. Premierul a testat noile mașini lansate și s-a arătat mulțumit de ele.

"E simplă și...e...două pedale, automatică. Full option aici, cu aer și tot! Cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ani, Este bestială!", a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul mai spune că Dacia Duster va fi noua mașină folosită de autoritățile din România.

Citeste si: Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia la fiul său: „Mamă, adu-mi ceva de mâncare că nu mai pot de foame și n-am timp să mă mai duc să mănânc.”- kfetele.ro

Citeste si: Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a ucis iubita cu sânge rece. Victima i-ar fi salvat în trecut viața agresorului- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Au murit înainte de petrecerea lor aniversară. Doi tineri au intrat cu mașina într-un camion


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si