Florinel Coman a fost surprins de aparatele radar în vreme ce gonea ca turbat- cu 165 de km/oră- pe autostrada Soarelui. A frânat brusc doar atunci când polițiștii l-au oprit să îl amendeze! Doar că- în momentul în care agenții i-au cerut fotbalistului actele- aveau să facă șocanta descoperire: permisul de conducere se pare că ar fi unul fals- eliberat în Ucraina.

 „Pentru ca un cetățean străin să poată obține un permis în Ucraina ar trebui să aibă- în primul rând să aibă permis de ședere acolo. Apoi- examenul auto durează undeva la două luni și prevede probe practice și teoretice”, relatează reporterul Kanal D.

Florinel Coman, viteză de 165 km/h și permis de conducere suspect

Patronul FCSB- Gigi Becali- îl consideră nevinovat și îi sare în apărare.

„Are permis internațional! Până în pânzele albe îl cunosc. Păi, nu e al meu?”, susține Becali.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

În schimb- Laurențiu Calu- șeful școlii de fotbal Luceafărul Brăila- unde a crescut Florinel Coman- a primit vestea ca pe o undă de șoc!

„E un copil, un tânăr, îmi pare rău că a ales varianta asta! El nu a fost un element rău, a fost un copil exemplu!”, spune antrenorul.

Până una, alta, fotbalistul s-a ales cu dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără a deține permis și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 1 până la 5 ani! Cazul lui însă nu e unul rar.

Moda permiselor false procurate din Ucraina a devenit un fenomen în România- iar în spatele ei se ascunde o veritabilă mafie. Polițiștii- mai ales cei de la graniță- se confruntă tot mai des cu astfel de... „șoferi”. Explicația este simplă. Un permis de conducere fals- chipurile- eliberat de autoritățile din Ucraina- costă pe piața neagră între 600 și 800 de euro. Iar în câteva zile ajunge la destinatar.

Permisele de conducere false, o problemă în România

„Cand ii gasim pe teritoriul Romaniei constantam ca sunt analfabeti nu stiu sa scrie nu stiu semnele de circulatie, dar suntem in imposibilitatea de a le face ceva atata timp cat permisul respectiv a fost emis in conditii legale”, spune poliția.

De pildă- la sfârâșitul anului trecut- polițiștii din Iași spuneau că în fiecare săptămână depistează cel puțin o persoană care conduce cu permis de Ucraina. Iar cele mai multe acte false provin din regiuni aflate în război- astfel că e greu dacă nu imposibil de verificat pentru că autoritățile de acolo nu pot furniza informații clare. Și nu e singura țară de unde se procură astfel de hârtii. Și din Republica Moldova pot fi cumpărate. Cei de acolo recunosc că practica a luat o amploare fără precedent!

În ultimii ani- anchetatorii români- au destructurat mai multe grupări care făceau bani cu astfel de permise false.

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cum a reușit Delia Budeanu să se vindece de cancer- radioimpuls.ro

Citeste si: O tânără a dispărut misterios după o petrecere din Spania. Poliția crede că a fost zdrobită și incinerată din greșeală- antena3.ro

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si