VIDEO | Focar de coronavirus în județul Tulcea

Într-un focar de coronavirus s-a transformat un cartier din oraşul Babadag! Numărul infecțiilor cu teribilul SARS Cov-2 a explodat, iar autoritățile au plasat întreaga zonă sub carantină! Însă, nu ar trebui să mire pe nimeni faptul că s-a ajuns în această situație. 900 de persoane, care au domiciliul în acel cartier, s-au întors de curând din străinătate şi foarte puţini au respectat regulile de izolare si distanţare. Au umblat nestingheriți pe străzi şi au răspândit virusul în comunitate.

A.M.S., sâmbătă 18 aprilie 2020 , 20:03

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  În imagini vedeți noul Țăndărei al României. Ce înseamnă asta? Faptul că nu am învățat nimic din focarul Ialomiței. Și aici vorbim despre o zonă cu sute de oameni întorși de curând din vestul Europei, oameni care nu au stat în izolare. Iar rezultatul este acesta:  în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv nu mai puțin de 12, 6 dintre ele în ultimele două zille. 
   
  Alarmat de ultimele cifre, secretarul de Stat Raed Arafat a convocat în plină noapte Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea și a comunicat decizia de plasare sub carantină a cartierului Bendea din Babadag.
   
  Datele oficiale arată negru pe alb faptul că în jur de 900 de locuitori s-au întors în ultima perioadă din străinătate.

  Asta în condițiile în care populația totală a zonei este de 2.500 de persoane. Oamenii nu se îmbolnăvesc numai pe stradă, ci și în izolare, iar asta deoarece, în 148 de case din cartier locuiesc în medie câte 10 oameni. Chiar 42 în una dintre ele.

  Pe perioada stării de urgenţă, circulația rutieră pe drumul european care leagă Constanța de Tulcea, de pe raza orașul Babadag este restricționată. Traficul a fost deviat pe centura ocolitoare a localității.

  Citeste si: Ludovic Orban, mesaj de Paște: ”Va trebui să stăm acasă, nu putem merge la biserică”

  Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj de Paște către români: ”În aceste zile, ne manifestăm iubirea faţă de cei dragi tocmai renunţând să-i avem lângă noi”

  Citeste si: Imagini emoționante într-un supermarket. Clienții aflați la coadă au început să cânte "Hristos a Înviat"

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si